MKV files in movie library

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
HarryRosen Offline
Senior Member
Posts: 255
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #1
Hello I am New at this and I have looked everywhere but can't seem to figure it out.

I am running the 9.11 RC1 XBMC Live Version on a ASROCK 330.

My problem is my movies that I have in mkv format. I can't them to appear in library mode under movies. I have run media companion on all of the movies and have the nfo file, but they won't show up even after I scan for new content. Any help will be great. It's driving me nuts
find quote
sho Offline
Team-XBMC Member
Posts: 4,128
Joined: May 2004
Reputation: 3
Post: #2
Have you set contents?
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=38964

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
HarryRosen Offline
Senior Member
Posts: 255
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #3
Yes i have, what i found is that i have to select each item one by one and scan it for new content and it adds, but it won't do a full scan and add them automatically
find quote
sho Offline
Team-XBMC Member
Posts: 4,128
Joined: May 2004
Reputation: 3
Post: #4
what is your file layout like and where did you set content?

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
HarryRosen Offline
Senior Member
Posts: 255
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #5
I have it set like this

\Movies\Movie Name Folder\Movie Name.mkv

is the the file structure.

I have tried multiple settings in the set content but right now it's set to the following

scraper is themoviedb.org
use folder name for lookup is checked
scan recursively is checked
selected folders contain a single video is checked.

Thanks for the help
find quote
tslayer Online
Team-XBMC Developer
Posts: 3,557
Joined: Oct 2003
Reputation: 12
Post: #6
Try unchecking the "Selected Folders contain a single video".

42.7% of all statistics are made up on the spot

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
nlindblo Offline
Member
Posts: 70
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Location: London, UK
Post: #7
A longshot, but I had a similar problem which was caused by using MyMovies for Windows Home Server which creates a VIDEO_TS in the "Movie Name Folder" every time it detects a movie (even if it is a .mkv or DivX etc). Manually removing the VIDEO_TS folder allowed the movie to be detected from XBMC.

Niclas
find quote
HarryRosen Offline
Senior Member
Posts: 255
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #8
Just checked, i don't have the video_ts folder in the folders with the mkv files. and I will try the single video file uncheck again.
(This post was last modified: 2009-12-26 19:06 by HarryRosen.)
find quote
HarryRosen Offline
Senior Member
Posts: 255
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #9
still no luck, still have to scan each one by one, real pain.
find quote
nlindblo Offline
Member
Posts: 70
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Location: London, UK
Post: #10
Try and enable debugging, do a scan and see if you can work out from the log file or post it here for some further help.

Niclas
find quote
sho Offline
Team-XBMC Member
Posts: 4,128
Joined: May 2004
Reputation: 3
Post: #11
sho Wrote:and where did you set content?
?
Also scan recursively should not be checked, please read the online manual and how-to's before reporting bogus problems

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
(This post was last modified: 2009-12-27 12:16 by sho.)
find quote
HarryRosen Offline
Senior Member
Posts: 255
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #12
The scan recusively is now unchecked. I was just trying different combinations. I am trying EMM to redo all the scraping and seeing if I did anything wrong in the nfo files that can be causing the problems.

Thanks for the help and will let you know if it helps
find quote
ridderdk Offline
Junior Member
Posts: 10
Joined: Sep 2008
Reputation: 0
Post: #13
HarryRosen,
I have exactly the same problem.
Only my VIDEO_TS folders are showing in the library.
It must be a bug, and NOT a bogus problem.
if it matters, i use WHS default Movies share, with two mainfolders - DVD and HD, HD containing ripped BD's in MKV format.
find quote
HarryRosen Offline
Senior Member
Posts: 255
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #14
Yeah all my movies are on the WHS too, what i ended up doing is rescraping all the movies again with EMM and then tried a new scan content and the mkv movies started to show up. I don't know why that made a difference but it works now. I haven't put any new movies on since but once I do i will post my results if I had to scrape that with EMM as well.
find quote
nlindblo Offline
Member
Posts: 70
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Location: London, UK
Post: #15
I use WHS as well and got it successfully working with the My Movies scraper.

Structure I use (sample)

Videos\DVD\Movie1\VIDEOS_TS
Videos\DVD\Movie2\samplemovie.mkv

etc

Where DVD is set as the source root and use folder names ticked in the content options. Assume you check that permissions are set OK ?

Cheers

Niclas
find quote