[LINUX] Freeze during playback

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
nlindblo Offline
Member
Posts: 70
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Location: London, UK
Question  [LINUX] Freeze during playback
Post: #1
Hi,

I am experiencing an issue with movies suddenly freezing (sound and picture) usually for a period of between 5-30 seconds. I initially thought this was down to a network issue as I am storing my movies on a Windows server, but since there is no "Buffering" message during these freezes I started to suspect that this is related to the XBMC PC playing back. Looking in the log files, I noticed I have a number of

CDVDMessageQueue(audio)::Get - retrieved last data packet of queue

And the occasional

CDVDMessageQueue(teletext)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED

Full log can be found here

http://pastebin.com/m7d3f0549

Edit: Above log did not have debug enabled, this should give more info http://pastebin.com/m6d52c8c0

System details

XBMC Live 9.11 (release)
Motherboard is a ASUS Asus m2n vm hdmi where I use the built in HDMI connection. Sound from motherboard using SPDIF (Optical)
Wired Gigabit connection between server & XBMC

If anyone have experienced this before or have any suggestions what I can do to troubleshoot further to fix this it would be appreciated.

Thanks

Niclas
(This post was last modified: 2009-12-28 21:23 by nlindblo.)
find quote
truant Offline
Junior Member
Posts: 25
Joined: Aug 2009
Reputation: 0
Post: #2
I have seen as similar issue (ie, same message in log), described here, which could be related.

I'm going to update to karmic/camelot soon, I'll see if it carries on.
find quote