themoviedb scraper now partly broken

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
travisbell Offline
themoviedb.org (TMDb) admin
Posts: 137
Joined: Aug 2008
Reputation: 1
Location: Calgary, Canada
Post: #61
The accented character issue is not fixed *yet*. I ended up going away this past weekend so it didn't get fixed. It's about 80% coded up so it will definitely be fixed this week.
find quote
altern8 Offline
Junior Member
Posts: 45
Joined: May 2007
Reputation: 0
Post: #62
travisbell Wrote:The accented character issue is not fixed *yet*. I ended up going away this past weekend so it didn't get fixed. It's about 80% coded up so it will definitely be fixed this week.

I m having similar issues but my movies do not have accent but thumb and fan art fails to come in correctly (the movie info does show so I know it's just the art that isn't working). Is this a known issue as well and I just need to sit tight?
find quote
travisbell Offline
themoviedb.org (TMDb) admin
Posts: 137
Joined: Aug 2008
Reputation: 1
Location: Calgary, Canada
Post: #63
As far as I know everything is working as the XML was changed back to the proper order that XBMC expects.

The only issue I am aware of is the accented character issue.
find quote
travisbell Offline
themoviedb.org (TMDb) admin
Posts: 137
Joined: Aug 2008
Reputation: 1
Location: Calgary, Canada
Post: #64
I just deployed the fix for the accented character issue. Please give it 24 hours (to make sure nothing is cached any longer) and things should start working.
find quote
pork Offline
Member
Posts: 50
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #65
Travis, I'm still not getting fanart for movies with accents or other unusual characters. Here is pastebin from Amelie: http://pastebin.com/3pRQgwyR
find quote
pork Offline
Member
Posts: 50
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #66
after looking at my log it is trying to grab a backdrop from http://i2.themoviedb.org/backdrops/6f5/4...iginal.jpg

(notice the "-" in place of the "e" in amelie) when the real link is: http://i2.themoviedb.org/backdrops/6f5/4...iginal.jpg

Similar issue with Yojimbo, Sanjuro, Audition and several other foreign films
(This post was last modified: 2010-05-18 01:27 by pork.)
find quote
travisbell Offline
themoviedb.org (TMDb) admin
Posts: 137
Joined: Aug 2008
Reputation: 1
Location: Calgary, Canada
Post: #67
Hey mate,

All of the Movie.search, Movie.getInfo and Movie.getImages method return the proper URL for me (just tested).

Example:

http://i1.themoviedb.org/posters/701/4bc...iginal.jpg

AND

http://i3.themoviedb.org/backdrops/6fd/4...iginal.jpg

So it's either some kind of weird library cache problem (like within your XBMC) OR, can you confirm that they are using explicitly the 2.1 API methods?
find quote
pork Offline
Member
Posts: 50
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #68
how can I confirm which API method is being use?

Thanks for you help
find quote
jmarshall Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 26,181
Joined: Oct 2003
Reputation: 176
Post: #69
@pork: Make sure you refresh the movie in question.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]
find quote
pork Offline
Member
Posts: 50
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #70
I just tried refreshing from the Videos section rather than my Movie library and it worked. Not sure what the difference is but refreshing from within Movies didn't work.
(This post was last modified: 2010-05-18 19:22 by pork.)
find quote
WeirdH Offline
Fan
Posts: 392
Joined: Jul 2006
Reputation: 3
Post: #71
Same here: some of the accented movie titles get fanart now, after refreshing in library, but not all. Weird part is, some don't even have accented or unusual characters:

¡Three Amigos! (granted there's an upsidedown exclamation mark):
[Image: screenshot049.jpg]

Gridlock'd (an apostrophe, but other movies that have one do work):
[Image: screenshot047.jpg]

The Woodsman and Bernie (nothing unusual there!):
[Image: screenshot048.jpg]
[Image: screenshot046.jpg]

I know for a fact these all had fanart before the moviedb changes that inspired this little thread Wink

Debug log needed? And if so, what do I need to do in XBMC to be helpful?
find quote
takoi Offline
Fan
Posts: 680
Joined: Oct 2009
Reputation: 10
Location: Norway
Post: #72
no, you're right. not even the site can display them: http://www.themoviedb.org/movie/8388/backdrops

more examples:
http://api.themoviedb.org/2.1/Movie.getI.../tt1330607
http://www.themoviedb.org/movie/18232/backdrops
http://www.themoviedb.org/movie/8652/backdrops
http://www.themoviedb.org/movie/1279/backdrops
http://www.themoviedb.org/movie/1280/backdrops
http://www.themoviedb.org/movie/1416/backdrops
http://www.themoviedb.org/movie/8653/backdrops
(This post was last modified: 2010-05-23 19:04 by takoi.)
find quote
travisbell Offline
themoviedb.org (TMDb) admin
Posts: 137
Joined: Aug 2008
Reputation: 1
Location: Calgary, Canada
Post: #73
The issue with those movies is slightly different. It's fallout from movies whose name changed before I applied the fix. There's a thread on the TMDb forums about those movies, if you find more just let me know but for now, I've applied the fix for the ones mentioned above (remember, 24 hours or so until the API will update).
find quote
takoi Offline
Fan
Posts: 680
Joined: Oct 2009
Reputation: 10
Location: Norway
Post: #74
ok. i've seen many more of these. those were just a couple i could remember on top of my head.
cant seem to find the thread tho; can you link it?
find quote
WeirdH Offline
Fan
Posts: 392
Joined: Jul 2006
Reputation: 3
Post: #75
travisbell Wrote:There's a thread on the TMDb forums about those movies, if you find more just let me know but for now, I've applied the fix for the ones mentioned above (remember, 24 hours or so until the API will update).

Well, Bernie, Gridlock'd and The Woodsman still don't work for me, even after refresh. Three Amigos does now.



ventech Wrote:cant seem to find the thread tho; can you link it?

Same here.. Sad
Anyone know where it is?
find quote
Post Reply