[MAC] VDADecoder performance over HDMI on new Mac Mini?

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thread Closed
davilla Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 11,360
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #271
VDA is broke again ? news to me.


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find
Paulkai Offline
Senior Member
Posts: 292
Joined: May 2009
Reputation: 0
Post: #272
Hi Davilla

Sorry about that I'm running Dharma.This is from system info version 10 (unknown (compiled feb 3 2011) i have set vda decoder to on Mac mini is running 10.6.6 Processor 2.4 ghz intel core duo memory is 2gb. All the files are mkv converted with handbrake to original apple tv preset, files are ok on my old mac mini 1.8ghz running snow leopard
find
Philmatic Offline
Fan
Posts: 447
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Location: Santa Barbara, CA
Post: #273
davilla Wrote:VDA is broke again ? news to me.

I thought 10.6.4 broke it, was it ever fixed in subsequent releases?

Living Room: AppleTV 1st Gen / Broadcom CrystalHD / XBMC 12.3 Frodo on Crystalbuntu 2.0
Bedroom: AppleTV 1st Gen / Broadcom CrystalHD / XBMC 12.3 Frodo on Crystalbuntu 2.0
Home Office: AppleTV 1st Gen / Broadcom CrystalHD / XBMC 12.3 Frodo on Crystalbuntu 2.0
Windows Home Server: Intel Core i3-2100T / 8GB Ram / 32TB / MySQL / StableBit DrivePool on WHS 2011
find
D-tyme Offline
Senior Member
Posts: 267
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #274
Paulkai Wrote:Hi Davilla

Sorry about that I'm running Dharma.This is from system info version 10 (unknown (compiled feb 3 2011) i have set vda decoder to on Mac mini is running 10.6.6 Processor 2.4 ghz intel core duo memory is 2gb. All the files are mkv converted with handbrake to original apple tv preset, files are ok on my old mac mini 1.8ghz running snow leopard

If you are having problems playing converted files (especially with the AppleTV preset) then you have other issues. Converted Blurays or DVDs?..really shouldn't matter.

Philmatic Wrote:I thought 10.6.4 broke it, was it ever fixed in subsequent releases?

You really need to read the Thread...work your way backwards....Or try a nightly
find
Paulkai Offline
Senior Member
Posts: 292
Joined: May 2009
Reputation: 0
Post: #275
I have checked the thread but I have just copied the movies over to my older mac mini 1.83 and all the files are playing perfect so it it must be something on new mac mini, how do I downgrade the software??
find
D-tyme Offline
Senior Member
Posts: 267
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #276
Paulkai Wrote:I have checked the thread but I have just copied the movies over to my older mac mini 1.83 and all the files are playing perfect so it it must be something on new mac mini, how do I downgrade the software??

Can you play the Alice mkv found in this thread?
find
Philmatic Offline
Fan
Posts: 447
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Location: Santa Barbara, CA
Post: #277
D-tyme Wrote:You really need to read the Thread...work your way backwards....Or try a nightly

Yeah, sorry about that... I stopped following the thread a while back and didn't see that it was fixed. NICE!

Living Room: AppleTV 1st Gen / Broadcom CrystalHD / XBMC 12.3 Frodo on Crystalbuntu 2.0
Bedroom: AppleTV 1st Gen / Broadcom CrystalHD / XBMC 12.3 Frodo on Crystalbuntu 2.0
Home Office: AppleTV 1st Gen / Broadcom CrystalHD / XBMC 12.3 Frodo on Crystalbuntu 2.0
Windows Home Server: Intel Core i3-2100T / 8GB Ram / 32TB / MySQL / StableBit DrivePool on WHS 2011
find
Paulkai Offline
Senior Member
Posts: 292
Joined: May 2009
Reputation: 0
Post: #278
Okay I have played the files back in plex and they work perfect, then went back into xbmc and went to system settings disabled vertical blank sync, now I get no stuttering but I now when watching movies I get what I can only describe a ripple in the picture now and again, when I turn vertical blank sync to enable during playback I don't get the ripple but I get the movie stuttering every few frames. Any ideasConfused Movies play fin in plex so it can't be the files?? It must be a setting hope someone can shed some light on this Smile
find
D-tyme Offline
Senior Member
Posts: 267
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #279
Paulkai Wrote:Okay I have played the files back in plex and they work perfect, then went back into xbmc and went to system settings disabled vertical blank sync, now I get no stuttering but I now when watching movies I get what I can only describe a ripple in the picture now and again, when I turn vertical blank sync to enable during playback I don't get the ripple but I get the movie stuttering every few frames. Any ideasConfused Movies play fin in plex so it can't be the files?? It must be a setting hope someone can shed some light on this Smile

You may want to start a new thread with more details (i.e. XMBC.log, Screenshot /w info while playing file, etc.). I don't believe your issue is what was once broken and the focus of this thread.
find
Paulkai Offline
Senior Member
Posts: 292
Joined: May 2009
Reputation: 0
Post: #280
Did some digging on the mac went into to display settings and noticed it was set to 24 hz changed to pal 50hz and back into xbmc no problems now, out of interest is 24 hz supported by xbmc?
find
well_armed Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #281
Answered.
(This post was last modified: 2011-02-28 23:50 by well_armed.)
find
well_armed Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #282
This fixes the issue:

http://www.xbmcfreak.nl/vdadecoder-mac-o.../#comments
find
nmirza Offline
Fan
Posts: 330
Joined: Mar 2008
Reputation: 0
Post: #283
well_armed Wrote:This fixes the issue:

http://www.xbmcfreak.nl/vdadecoder-mac-o.../#comments

Is this the same fix that davilla posted a while ago, or is this a different fix?
find
Bitwize360 Offline
Junior Member
Posts: 24
Joined: Mar 2011
Reputation: 0
Post: #284
I have tried this file on my 2010 Mac Mini:

http://www.xbmcfreak.nl/wp-content/uploa...6.4fix.dmg

I am still experiencing a lot of stutter with 1080p MKV Bluray rips. No stutter with Plex, only with XBMC. What settings should be configured for smooth playback of 1080p MKV? Also, should the auto screen resolution work? Does not seem to be taking effect.

Thanks!
find
davilla Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 11,360
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #285
I'm closing this thread now as it's too long and has served it's original purpose.

For further issues, open a new post and if you don't include details (versions, logs, display setup, etc) and possible samples, then your post might get ignored.

There are way too many posts of , 'I got a problem, please help me' with no details given. Without details, there's no way to reproduce, much less figure out what's going on. If you want help, then make the effort to supply the details.


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find
Thread Closed