[RELEASE] Enigma2 plugin fix (LiveTV from DreamBox / DBox2 => XBMC)

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
wmchris Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Jul 2005
Reputation: 0
Thumbs Up  [RELEASE] Enigma2 plugin fix (LiveTV from DreamBox / DBox2 => XBMC)
Post: #1
i was a lil bit disappointed that there was no working script out there,
so i modified it on my own based on the Enigma2 Skript of Locutus73
(the old one)

This script now sends the ZAP command (so it can actually switch channels on modern dreambox images)

It's actually working fine on my original XBOX and AppleTV using the newest avaiable XBMC versions (t3ch on xbox, official on ATV)

Tested Dreambox is a DreamBox 800 HD with Gemini 5

You need to enable the Web-Frontend of the Dreambox in order to work properly.

Place the Plugin in the scripts/ folder of your XBMC installation
(for EX: Q:/scripts/enigma2 on XBox)

Download Location:
http://www.wmchris.de/enigma2-plugin.zip

Maybe Locutus73 can implement the ZAP command in his actual version because the one i used was a lil bit outdated, but at least it works Wink
find quote
amet Offline
How do ya like them apples?
Posts: 4,109
Joined: Jul 2009
Reputation: 41
Location: Novi Sad / Dubai
Post: #2
wmchris Wrote:i was a lil bit disappointed that there was no working script out there,
so i modified it on my own based on the Enigma2 Skript of Locutus73
(the old one)

This script now sends the ZAP command (so it can actually switch channels on modern dreambox images)

It's actually working fine on my original XBOX and AppleTV using the newest avaiable XBMC versions (t3ch on xbox, official on ATV)

Tested Dreambox is a DreamBox 800 HD with Gemini 5

You need to enable the Web-Frontend of the Dreambox in order to work properly.

Place the Plugin in the scripts/ folder of your XBMC installation
(for EX: Q:/scripts/enigma2 on XBox)

Download Location:
http://www.wmchris.de/enigma2-plugin.zip

Maybe Locutus73 can implement the ZAP command in his actual version because the one i used was a lil bit outdated, but at least it works Wink

and the xbmc built-in tuxbox:// is not working for you? it works well for me on 600PVR but that is enigma 1(if I am not mistaken)


Always read the XBMC_Online_Manual,Frequently_Asked_Questions and search the forum before posting.
For troubleshooting and bug reporting use -> Log_file.
find quote
moontan77 Offline
Fan
Posts: 387
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
Post: #3
hi thanks for fixing this enigma2 plugin, i had just posted in another dreambox thread asking if there was anything working for enigma2.

I'm using a recent dharma build on windows and have a problem with the plugin. The background is in black, and the text is in white, but I nothing is highlighting when I go up and down (meaning i dont know when bouquet i have highligted/selected). What version of xbmc are you using?

cheers

i have it saved in the addons folder

screenshot in link below

http://yfrog.com/jvexamplepj
(This post was last modified: 2010-08-23 18:34 by moontan77.)
find quote
Dullie Offline
Donor
Posts: 132
Joined: Sep 2009
Reputation: 0
Post: #4
Perfect.. Your work is appreciated..! xD

Working fine on Dharma build. And as moontan77 mentioned the background is black and its not pretty, and no highlighting.. But, at least its working..

Thanks..
find quote
Raptylos Offline
Member
Posts: 85
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Location: Germany
Post: #5
Thx for the fix.
I also got the problem, that the selected item is not highlighted, regardless of the used skin (tried NIGHT and CONFLUENCE).

Running on Dharma2

Cheers
find quote
sweet_yus Offline
Junior Member
Posts: 6
Joined: Jan 2009
Reputation: 0
Post: #6
Hi Does this plugin work with VU+?

When I run the plugin the bouqet loads up but then when i select a channel it keeps coming back with Could not retrieve video URL

any ideas?
find quote
scalpel Offline
Senior Member
Posts: 106
Joined: Jun 2010
Reputation: 0
Post: #7
OMG! I was waiting for this plugin. Tuxbox only working with enigma1. sweet_yus i will check it today i have vu+ too.
find quote
sweet_yus Offline
Junior Member
Posts: 6
Joined: Jan 2009
Reputation: 0
Post: #8
hi scalpel did it work for you?
find quote
mushroom Offline
Junior Member
Posts: 32
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #9
Hi
I am testing it on my dharna2 htpc with my vuduo.works very well but could be better of course.I created some bouquets, some of them though has many channels (maybe more than 100).In this case only some channels appear.
find quote
scalpel Offline
Senior Member
Posts: 106
Joined: Jun 2010
Reputation: 0
Post: #10
How did you get it to work? I run the script but can configure, some errors. I change ip by edit some .py file but its not working. Maybe dharma beta 3 no compatible?
find quote
Raptylos Offline
Member
Posts: 85
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Location: Germany
Post: #11
scalpel Wrote:How did you get it to work? I run the script but can configure, some errors. I change ip by edit some .py file but its not working. Maybe dharma beta 3 no compatible?

There is a typo in the script.

In line 56, the ControlLabel is missing an argument.

Just change line 56 :
self.lblStatus = xbmcgui.ControlLabel(100,20,500,50,)
to
self.lblStatus = xbmcgui.ControlLabel(100,20,500,50,"test")

That worked for me.
Cheers.
(This post was last modified: 2010-10-18 19:21 by Raptylos.)
find quote
Raptylos Offline
Member
Posts: 85
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Location: Germany
Post: #12
Is there a plugin-guru, who can add highlighting to it ?
It is hard to choose the right thing without seeing, what is selected...
find quote
Dullie Offline
Donor
Posts: 132
Joined: Sep 2009
Reputation: 0
Post: #13
^^

Better yet if someone could make a configuration file and add it to the addon system of Dharma. Also make it use the skin..
find quote
Raptylos Offline
Member
Posts: 85
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Location: Germany
Post: #14
Dullie Wrote:^^

Better yet if someone could make a configuration file and add it to the addon system of Dharma. Also make it use the skin..

True - that would be awesome
find quote
charos Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #15
It's been a while with no progress on this. Shall we consider this project dead? Is the Tuxbox developer interesting in porting this to his project. It's a shame to skip this code when E2 is mainstream nowdays.
find quote
Post Reply