[RELEASE] YouTube (Video) Plugin - De facto default standard YouTube Addon for XBMC

  Thread Rating:
  • 24 Votes - 4.21 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
lolwatpear Offline
Junior Member
Posts: 20
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #2956
can someone please help me. I'm having the login issue with 3.4.0 on my raspbmc. I realize i need to edit a line in some file, but I don't know how. Is there a simpler fix since then, or can someone take me through how i can do it on my raspbmc
find quote
dbabo Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Feb 2013
Reputation: 0
Post: #2957
hello,
i'm running plugin version 4.4.1 on raspberry pi.
Today it failed to play any videos from YT. reinstall didn't help. err message: youtube script failed to work. Or something to this extent. i'm also getting message that i need t o check the log files. But i cann't locate any. my messages is clean and nothing in the .xbmc/addons/plugin.video.youtube.
I don't use any login credent to search YT.
Quote:Mossy Wrote: Quick hack that works for me, replace YouTubePlayer.py with this: https://www.dropbox.com/l/GBKQUmxrRnoOBGFB - you can download this and copy it into your plugin.video.youtube folder.
didn't work

Please advise.
P.S. I used to be able to watch YT a week ago.

Found the log :
Code:
09:42:22 T:2897212480  NOTICE: Thread Jobworker start, auto delete: true
09:42:31 T:2918908992  NOTICE: Previous line repeats 2 times.
09:42:31 T:2918908992  NOTICE: Thread XBPyThread start, auto delete: false
09:42:31 T:2918908992  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
09:42:34 T:2918908992  NOTICE: YouTube-4.4.1
09:42:37 T:2918908992  NOTICE: CommonFunctions-2.5.1
09:42:40 T:2918908992   ERROR: EXCEPTION Thrown (PythonToCppException) : -->Python callback/script returned the following error<--
                                             - NOTE: IGNORING THIS CAN LEAD TO MEMORY LEAKS!
                                            Error Type: <type 'exceptions.KeyError'>
                                            Error Contents: ('content',)
                                            Traceback (most recent call last):
                                              File "/home/pi/.xbmc/addons/plugin.video.youtube/default.py", line 109, in <module>
                                                navigation.executeAction(params)
                                              File "/home/pi/.xbmc/addons/plugin.video.youtube/YouTubeNavigation.py", line 144, in executeAction
                                                self.player.playVideo(params)
                                              File "/home/pi/.xbmc/addons/plugin.video.youtube/YouTubePlayer.py", line 81, in playVideo
                                                (video, status) = self.buildVideoObject(params)
                                              File "/home/pi/.xbmc/addons/plugin.video.youtube/YouTubePlayer.py", line 284, in buildVideoObject
                                                (links, video) = self.extractVideoLinksFromYoutube(video, params)
                                              File "/home/pi/.xbmc/addons/plugin.video.youtube/YouTubePlayer.py", line 367, in extractVideoLinksFromYoutube
                                                if self.isVideoAgeRestricted(result) and self.pluginsettings.userName() != "":
                                              File "/home/pi/.xbmc/addons/plugin.video.youtube/YouTubePlayer.py", line 358, in isVideoAgeRestricted
                                                error = self.common.parseDOM(result['content'], "div", attrs={"id": "watch7-player-age-gate-content"})
                                            KeyError: ('content',)
                                            -->End of Python script error report<--
09:42:41 T:3037876224   ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.youtube/?path=/root/video&action=play_video&videoid=X1eS3c8S3Uk]
09:42:41 T:2808083520  NOTICE: COMXPlayer::OnExit()
09:42:41 T:2808083520  NOTICE: OMXPlayer: closing audio stream
09:42:41 T:2808083520  NOTICE: Closing audio stream
09:42:41 T:2789155904  NOTICE: thread end: OMXPlayerAudio::OnExit()
09:42:42 T:2808083520  NOTICE: OMXClock using video as reference
09:42:42 T:2808083520  NOTICE: OMXPlayer: closing video stream
09:42:42 T:2808083520  NOTICE: Closing video stream
09:42:42 T:2927297600  NOTICE: thread end: video_thread
(This post was last modified: 2013-02-16 16:42 by dbabo.)
find quote
hurta Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: May 2012
Reputation: 0
Post: #2958
So I've been having trouble with Youtube for about 2 months now. First i could not log in and later on YT didn't work at all.

I'm using Frodo on Windows 7. I'm using two way authentication. The problem i get is "Error Script failed! : addon.video.youtube"

I've tried various solutions in this thread;
-editing CommonFunctions.py ()
-some different zip-files that where linked here (one called youtube beta and one called plugin.video.youtube-4.4.1b)
-tried reinstalling XBMC since i thought that i might get some updates if i grab the latest installer

Is there any concrete solution since it is quite hard to find the correct answer?
(This post was last modified: 2013-02-16 16:29 by hurta.)
find quote
steve.harder Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Feb 2013
Reputation: 0
Post: #2959
(2013-02-16 13:56)goku77 Wrote:  
(2013-02-16 12:34)SkyHead Wrote:  
(2013-02-16 01:28)pcwork Wrote:  worked for me as well, thanks

I still can't search, how do I fix search?
hello I have a problem when I do a search on youtube I get the error Script Failed: Plugin.video.youtube.
is there a way to fix it.
this' my log
http://pastebin.com/AKBVKKLu

Hi.
I have the same problem, search is not working and giving me the error "Script Failed: Plugin.video.youtube."
find quote
tricky2lu Offline
Junior Member
Posts: 47
Joined: Sep 2011
Reputation: 0
Post: #2960
more problems for me too here is my last log in tryingg to get this to work

http://xbmclogs.com/show.php?id=36070
find quote
atv2jber Offline
Member
Posts: 90
Joined: Jun 2012
Reputation: 1
Post: #2961
Is this add-on still being maintained? I'm wondering why it is taking so long to fix an official add-on. It's all good to have the community fix this with a special download link at dropbox but there are many people that don't know about this forum or thread and how to fix it manually. They are relying on the updating process in XBMC of the official repo.
find quote
legoman666 Offline
Junior Member
Posts: 24
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #2962
(2013-02-14 13:35)Mossy Wrote:  Quick hack that works for me, replace YouTubePlayer.py with this: https://www.dropbox.com/l/GBKQUmxrRnoOBGFB - you can download this and copy it into your plugin.video.youtube folder.

Alternatively you can install one of the following plugins, which is the regular youtube plugin with the fix applied (go to System | Addons | Install from zip and select the downloaded zip file):
Eden (XBMC 11) plugin zip: https://www.dropbox.com/l/SrdosdpacjeyvDgd
Frodo (XBMC 12) plugin zip: https://www.dropbox.com/l/axITMmdkQzSpIuDD


Update: ... or you can use rc42's patch below...

You're my hero!
find quote
psychomaniac Offline
Junior Member
Posts: 10
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #2963
(2013-02-14 13:35)Mossy Wrote:  Quick hack that works for me, replace YouTubePlayer.py with this: https://www.dropbox.com/l/GBKQUmxrRnoOBGFB - you can download this and copy it into your plugin.video.youtube folder.

Alternatively you can install one of the following plugins, which is the regular youtube plugin with the fix applied (go to System | Addons | Install from zip and select the downloaded zip file):
Eden (XBMC 11) plugin zip: https://www.dropbox.com/l/SrdosdpacjeyvDgd
Frodo (XBMC 12) plugin zip: https://www.dropbox.com/l/axITMmdkQzSpIuDD


Update: ... or you can use rc42's patch below...

thnx man! it's working again!Big Grin
find quote
Handaloo Offline
Junior Member
Posts: 20
Joined: Jan 2011
Reputation: 0
Location: UK
Wink  RE: [RELEASE] YouTube (Video) Plugin
Post: #2964
Fixed for me too!

Thank you !

Handaloo

Rofl
find quote
goku77 Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Feb 2013
Reputation: 0
Post: #2965
(2013-02-16 19:52)steve.harder Wrote:  
(2013-02-16 13:56)goku77 Wrote:  
(2013-02-16 12:34)SkyHead Wrote:  I still can't search, how do I fix search?
hello I have a problem when I do a search on youtube I get the error Script Failed: Plugin.video.youtube.
is there a way to fix it.
this' my log
http://pastebin.com/AKBVKKLu

Hi.
I have the same problem, search is not working and giving me the error "Script Failed: Plugin.video.youtube."
someone could help with the problem of searching thanks
find quote
dereklad Offline
Junior Member
Posts: 10
Joined: Jan 2012
Reputation: 0
Post: #2966
Ive just downloaded xbmc 12 and its beutifull upgrade from 11..
I downladed the youtube update from above and it works great..
But the strangest thing is happening with playback of youtube videos,the video is running slightley fast,kinda being fastforward slightley..has any one else suffered from that..
And thanks for xbmc12..
find quote
pike Offline
Project Manager
Posts: 4,832
Joined: Sep 2003
Reputation: 29
Location: Sweden
Post: #2967
Where are the 2 authors of this add-on?
They haven't been active on this forum for quite some time. Is this add-on still being developed ?

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]
find quote
tricky2lu Offline
Junior Member
Posts: 47
Joined: Sep 2011
Reputation: 0
Post: #2968
i am still having issues in spite of doing all the suggested fixes here
could someone please look at my log and suggest an answer to try

http://xbmclogs.com/show.php?id=36353
find quote
kadeschs Offline
Senior Member
Posts: 172
Joined: Dec 2011
Reputation: 1
Post: #2969
(2013-02-17 18:58)tricky2lu Wrote:  i am still having issues in spite of doing all the suggested fixes here
could someone please look at my log and suggest an answer to try

http://xbmclogs.com/show.php?id=36353

Well, the fix works. However, it takes over 2 minutes to load a page after clicking on each menu item and around 4-1/2 minutes to open every YouTube stream! Not practical and probably unusable. I'm not sure if this is a Frodo nightly thing or something within the plugin itself.
find quote
zackpliskin Offline
Senior Member
Posts: 145
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #2970
(2013-02-14 17:49)nitramneb Wrote:  
(2013-02-14 17:10)zackpliskin Wrote:  Been having problems with the odd YouTube link within XBMC as controlled directly (by keyboard or IR remote) and getting that annoying "Playback failed - couldn't locate video URL" error when forwarding YouTube links via an Android phone.

I'll try the PY file swap in a minute but in the meantime: the odd thing is, not that long along ago the official XBMC Android remote icon would come up when selecting a YouTube link from Plume as an option - I could open it via phone's browser, phone's YouTube app or the third option on the list, "Send to XBMC" with the official XBMC remote app icon next to it. Now that option is gone and I had to install Yatse to get it back. Is there some or other setting within the official XBMC remote app that needs to be changed to allow forwarding links to XBMC? The XBMC version is v12 Frodo stable on a Windows 7 based Revo R3610 HTPC, the phone is running CM7.2 (aka rooted Gingerbread).

How hard can it be I wonder... Wink

Yeah I had the same issue with the official remote, I have been using it for ages (over a year) and recently have been having a number of issues with it (including not being able to push video from my phones browser. I noticed a lot of comments in the same vein. I have been trying out Yatse which I love, it's free and has a lot of functionality, you can even re skin it if you want to pay £1.99. It has all the functions of the official XBMC remote but looks a bit nicer and works a bit better. Might be the first app I actually purchase, mainly cause I want them to keep updating Smile.

It will play video on XBMC from a YouTube link on your phone and even has a keyboard which is something needed in the official remote.


Too late Tongue

The only thing I don't like about Yatse is that the on-screen remote control (non-keyboard) seems to keep popping up by default. If I could stop that behaviour I'd be happy with it because it's faster and I'm not getting a "NullPointerException" every few seconds.

While I'm here is anyone else having constant buffering issues with YouTube via XBMC? Any video of 480p and upwards takes ages to buffer and doesn't refill the buffer quickly enough so it'll pause every 10-30 seconds on HD videos. I know it's not my broadband because I can stream 1080p stuff across it (30Mbps cable via Virgin Media UK) of similar size/quality elsewhere without issues.
find quote
Post Reply