[RELEASE] YouTube (Video) Plugin - De facto default standard YouTube Addon for XBMC

  Thread Rating:
  • 24 Votes - 4.21 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Milla Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #2026
I run Eden on Win XP and rel. 2.9.1 and got script error. Did a rollback and now get error message 404 page not found from Youtube when exploring. How can I fix this? Cannot find rel. 2.9.2.
find quote
activate Offline
Fan
Posts: 603
Joined: Feb 2011
Reputation: 1
Post: #2027
(2012-04-06 13:46)activate Wrote:  Hey guys,

I am trying to play a live stream from youtube live. The stream is working perfectly well from the browser. I'd appreciate it if someone can have a look at the log below to see if it provides any hints. Cheers.

http://pastie.org/3738378

Macmini running OS 10.7.3/Eden 11.0

Turning off acceleration did the trick here.

Macmini Server 2011 i7 Quad Core, OS 10.8.2, Amp Onkyo TX-SR308 USB WD drives 3x2TB TV Samsung Plasma 720p EyeTV Integration
There are only 10 kinds of people in this world, those who understand binary, and those who don't.



find quote
Milla Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #2028
Uninstalled and reinstalled. Different error message from Youtube: feed_rated Uncaught error:

Where can I find the log and post here, and how?
(This post was last modified: 2012-04-08 16:01 by Milla.)
find quote
DarkMorford Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Feb 2012
Reputation: 0
Post: #2029
(2012-04-08 12:58)Milla Wrote:  Uninstalled and reinstalled. Different error message from Youtube: feed_rated Uncaught error:

Where can I find the log and post here, and how?

Creating a Useful Debug Log
find quote
paulmcmn Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: May 2009
Reputation: 0
Post: #2030
Hey guys,

I've got a query with respect to JSON RPC to this plugin.

I am using one of the firefox/greasemonkey addons to send to the plugin a requested video to watch. I have tried both the latest trunk and the plugin installed via the addons library and still get the same response:
Code:
09:38:54 T:3037031280   DEBUG: JSONRPC: Incoming request: {"jsonrpc": "2.0", "method": "XBMC.Play", "params":{ "file" : "plugin://plugin.video.youtube/?action=play_video&videoid=qu4Aq3KYCZs" }, "id" : 1}
09:38:54 T:3037031280   DEBUG: JSONRPC: Calling xbmc.play


09:39:14 T:3037031280   DEBUG: JSONRPC: Incoming request: {"jsonrpc": "2.0", "method": "XBMC.Play", "params":{ "file" : "plugin://plugin.video.youtube.beta/?action=play_video&videoid=qu4Aq3KYCZs" }, "id" : 1}
09:39:14 T:3037031280   DEBUG: JSONRPC: Calling xbmc.play

Then nothing occurs... no further log entries, nothing. I have the plugin debug mode enabled AND xbmc debug mode enabled.
(This post was last modified: 2012-04-09 04:28 by paulmcmn.)
find quote
PatrickBateman Offline
Posting Freak
Posts: 1,676
Joined: Mar 2011
Reputation: 17
Location: Another Earth
Post: #2031
Hi all,

I'm unable to download any videos using the plugin anymore? This includes my own videos on my channel? It just sticks on "preparing download" but nothing actually happenes.

Al has been working fine until now?

Can anyone else test the download of a video and post if its successful or not before I get the log book out Smile
find quote
kevenz Offline
Member
Posts: 57
Joined: Jul 2010
Reputation: 0
Post: #2032
This is probably under developpement but I really wish one future feature would be able to play a playlist ! Smile

ie: you have a playlist of 10 videos and they all play in a row without pressing anything, like youtube for the pc.
find quote
fastdump Offline
Junior Member
Posts: 41
Joined: Feb 2008
Reputation: 0
Post: #2033
(2012-04-11 16:46)kevenz Wrote:  This is probably under developpement but I really wish one future feature would be able to play a playlist ! Smile

ie: you have a playlist of 10 videos and they all play in a row without pressing anything, like youtube for the pc.

Right-click (or 'C' on your keyboard) > Play All

█▀ ▄▀▄ ▄▀▀ ▀█▀ █▀▄ █─█ █▄─▄█ █▀▄
█▀ █▀█ ─▀▄ ─█─ █─█ █─█ █─█─█ █─█
▀─ ▀─▀ ▀▀─ ─▀─ ▀▀─ ─▀─ ▀───▀ █▀─
XBMC Frodo ← Win 7 ← ZBOX HD-N22
find quote
sentry07 Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #2034
When I try to watch a movie through Youtube Movies, I'm getting an error in the log saying:
22:26:49 T:60792 NOTICE: [YouTube-2.9.1] _getVideoLinks : 'Couldn't find url map or stream map.'

Here is the returned args in the JSON (minus some token ids and such):
Code:
    u'args': {
        u'fexp': u'914056,
        909903,
        910207',
        u'ptk': u'SonyPicture_LongForm',
        u'enablecsi': u'1',
        u'ratings3_module': u'http: //s.ytimg.com/yt/swfbin/ratings3-vfllf2sTk.swf',
        u'allow_embed': 0,
        u'rvs': u'url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fmovie%3Fv%3DhtoyAu91cwE&author=Crackle&length_seconds=5271&id=htoyAu91cwE&title=Ultraviolet,
        url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fmovie%3Fv%3DXhgl_-7rYho&author=Crackle&length_seconds=7571&id=Xhgl_-7rYho&title=The+Fifth+Element,
        url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fmovie%3Fv%3DAiCDMJNLx-g&author=Crackle&length_seconds=6972&id=AiCDMJNLx-g&title=Battle%3A+Los+Angeles,
        view_count=113%2C001&author=Crackle&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fmovie%3Fv%3DTppjpyOyAK4&title=Resident+Evil%3A+Degeneration&length_seconds=5779&id=TppjpyOyAK4,
        url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fmovie%3Fv%3DnB2Y6YhCNVU&author=warnervod&length_seconds=5527&id=nB2Y6YhCNVU&title=Mega+Piranha,
        url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fmovie%3Fv%3DGjq_QbyOh58&author=UniversalMovies&length_seconds=6012&id=Gjq_QbyOh58&title=Dawn+of+the+Dead',
        u'is_doubleclick_tracked': u'1',
        u'account_playback_token': u'<REMOVED>',
        u'hl': u'en_US',
        u'autohide': u'2',
        u'ratings_preroll': u'1',
        u'csi_page_type': u'watch5ad',
        u'user_gender': u'm',
        u'cr': u'US',
        u'ratings': u'103',
        u'gut_tag': u'/4061/ytunknown/main',
        u'ad_flags': 0,
        u'ptchn': u'Crackle',
        u'interstitial': u'http: //s.ytimg.com/yt/swf/generic_preload-vflQ5vwlT.swf?disclaimerURL=http%3A%2F%2Fcrackle.com%2Fprivacy.aspx&disclaimerText=The+video+and+related+advertisements+are+provided+by+crackle.​com%2C+and+information+may+be+collected+about+you+when+you+visit+this+page+pursu​ant+to+the+privacy+policy+described+at+crackle.com.&logoURL=http%3A%2F%2Fs.ytimg.com%2Fyt%2Fimg%2Fwatermark%2Fcrackle_watermark-vfl2FZzGo.png',
        u'length_seconds': 6044,
        u'enablejsapi': 1,
        u'theme': u'tlb',
        u'partnerid': 1,
        u'user_age': 30,
        u'plid': u'AAS9iLbrSRzMxB_0',
        u'tmi': u'1',
        u'mpvid': u'AAS9iLbzs6pJkByq',
        u'tk': u'<REMOVED>',
        u'watermark': u'http: //crackle.com,
        http: //s.ytimg.com/yt/img/watermark/crackle_watermark-vfl2FZzGo.png',
        u'supersizefeatured': u'1',
        u'storyboard_spec': u'http: //i2.ytimg.com/sb/uv8ObXMacM0/storyboard3_L$L/$N.jpg|48#27#100#10#10#0#default#fEeR-Wwn1wfXFA0p2owMkvmXvX8|80#45#606#10#10#10000#M$M#58Ip6bCOlgyPAZleQUIuFoXvC4A|160​#90#606#5#5#10000#M$M#BUkRTSug1efEUJSXABoEQUtbTPo',
        u'oid': u'Zx1CylFfHtA',
        u'watch_ajax_token': u'<REMOVED>',
        u'showpopout': u'0',
        u'url_encoded_fmt_stream_map': u'',
        u'fmt_list': u'',
        u'no_get_video_log': u'1',
        u'ratings_module': u'http: //s.ytimg.com/yt/swfbin/ratings-vflHsxyKD.swf',
        u'endscreen_module': u'http: //s.ytimg.com/yt/swfbin/endscreen-vflnVChhM.swf',
        u'mediaid': u'2484213',
        u'cid': 8799,
        u'as_launched_in_country': u'1',
        u'referrer': u'',
        u'logwatch': u'1',
        u'sendtmp': u'1',
        u'sk': u'<REMOVED>',
        u'pltype': u'content',
        u'timestamp': 1334294788,
        u't': u'<REMOVED>',
        u'keywords': u'RESIDENT,
        EVIL,
        Milla,
        Jovovich,
        Michelle,
        Rodriguez,
        Eric,
        length,
        movies,
        Crackle',
        u'video_id': u'uv8ObXMacM0',
        u'vq': u'medium',
        u'sffb': True
    },

I've found several movies that are not populating the url_encoded_fmt_stream_map arg. Then, there are other movies that do populate that, but I get the following error in the log:
Code:
23:32:43 T:58700  NOTICE: DVDPlayer: Opening: rtmpe://<REMOVED>
23:32:43 T:58700 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
23:32:43 T:8028  NOTICE: Creating InputStream
23:32:43 T:60172  NOTICE: [StorageClient-0.9.2] set : 'vidstatus-2Yn-o25XhEk'
23:32:43 T:60172  NOTICE: [StorageClient-0.9.2] _sock_init : ''
23:32:43 T:60172  NOTICE: [StorageClient-0.9.2] _sock_init : 'Done: ('pc', 59994)'
23:32:43 T:8028 WARNING: HandShake: Type mismatch: client sent 6, server answered 10
23:32:43 T:8028 WARNING: HandShake: Server not genuine Adobe!
23:32:43 T:8028   ERROR: RTMP_Connect1, handshake failed.
23:32:43 T:8028   ERROR: CDVDPlayer::OpenInputStream - error opening [rtmpe://<REMOVED>]
23:32:43 T:8028  NOTICE: CDVDPlayer::OnExit()
23:32:43 T:8028  NOTICE: CDVDPlayer::OnExit() deleting input stream
23:32:43 T:58700   ERROR: Playlist Player: skipping unplayable item: 0, path [plugin://plugin.video.youtube/?path=/root/video&action=play_video&videoid=2Yn-o25XhEk]
23:32:43 T:58700  NOTICE: CDVDPlayer::CloseFile()
23:32:43 T:58700 WARNING: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED

Are either of these things I can fix on my end or are they just broken?
(This post was last modified: 2012-04-13 08:40 by sentry07.)
find quote
cooltech Offline
Junior Member
Posts: 18
Joined: Jun 2011
Reputation: 0
Post: #2035
(2012-03-20 12:25)rohdef Wrote:  
(2012-03-16 10:34)username145 Wrote:  Noticed a bug, when watching something (a locally stored file in this case) then running the addon and trying to search, the search dialog will randomly pop up while I am typing and hang for a while, making searching impossible until I close the currently playing video. It's intermittent and happens randomly, but often, and only when playing a file in the background. Tested both Confluence and ReFocus skin on RC2, running Windows 7.

To reproduce, play a local file, run Youtube addon, select search, type a few letters. Repeat last 2 steps if it does not happen.

By search dialog I suppose you mean Loading dialog? In that case I have the exact same problem, apart from it being everytime I play a video and try to open search, no matter if it's a local video or a video from youtube etc.

I'm having this same issue, any thoughts on a fix?
find quote
nophbert Offline
Junior Member
Posts: 12
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Location: Germany
Post: #2036
(2012-04-14 15:16)cooltech Wrote:  
(2012-03-20 12:25)rohdef Wrote:  
(2012-03-16 10:34)username145 Wrote:  Noticed a bug, when watching something (a locally stored file in this case) then running the addon and trying to search, the search dialog will randomly pop up while I am typing and hang for a while, making searching impossible until I close the currently playing video. It's intermittent and happens randomly, but often, and only when playing a file in the background. Tested both Confluence and ReFocus skin on RC2, running Windows 7.

To reproduce, play a local file, run Youtube addon, select search, type a few letters. Repeat last 2 steps if it does not happen.

By search dialog I suppose you mean Loading dialog? In that case I have the exact same problem, apart from it being everytime I play a video and try to open search, no matter if it's a local video or a video from youtube etc.

I'm having this same issue, any thoughts on a fix?

Same issue under ubuntu 11.10. Loading dialog appears without entering any searching content.
find quote
AuXBoX Offline
Fan
Posts: 469
Joined: Mar 2009
Reputation: 8
Post: #2037
When watching videos on this addon with xbmcubuntu it's very slow to stream, but when i watch the same thing on my windows computer it plays perfectly just from the youtube website.
Is anyone getting this aswell?

+ REP if I Help
find quote
patapouf69 Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Jul 2010
Reputation: 0
Post: #2038
Hi,

When we rent a movie with google play, the movie that we have rented is placed in purchase section on YouTube. I tried to find this section on the plugin but i didn't see it. Is it possible to have access and play the movies in this section? If not i thing it would be a great feature to add the purchase section to the plugin.

Thank you
find quote
TobiasTheCommie Offline
Skilled Python Coder
Posts: 618
Joined: Apr 2008
Reputation: 6
Post: #2039
(2012-03-26 09:36)goldie87 Wrote:  this might be a better place to put this:

howdys guys,

just got the youtube app, i selected the hard drive on my network that all my media is on to download the youtube vids to, however once they download they do not move to that location they stay in the script.module.simple.downloader folder in user data.

if i choose to download them to my mac hard drive from my mac, they go where intended.

something to do with the network drive but not sure what it could be, any ideas?

cheers
There appears to be a problem with xbmcvfs(which uses core XBMC). This is now confirmation of that issue. I will push it upstream

(2012-03-27 08:29)MassIV Wrote:  I had a request, to make the plugin a bit more wife friendly. Eden btw.

It would be nice to have a "loading..." indicator. Because it can take a long time to load up big playlists and top 100 ect.
And right now it just looks like a frozen screen while it is fetching data.

Also, it would be nice to be able to hide the "change plugin settings" from the normal menu.
Since it can also be accessed by the "s" menu. Could i do that manually? What file?

And hiding "my history" and in explore, hide "youtube education".

So yeah, Loading... and hiding stuff. And plugin is awesome, thnx all.
XBMC should pop a "Loading" indicator automatically, if it doesn't it is probably your skin that doesn't show it.

You can hide most folders in the youtube settings dialog.

(2012-03-27 10:47)chtamina Wrote:  How come some videos can't be streamed for apparently no reason ?

thanks
They are RTMPE streams, which can't be supported without rtmpdump being updated.(No fix exists as of yet).
(2012-03-27 23:04)DarkMorford Wrote:  Issue: Attempting to log in to YouTube using 2-factor authentication fails

System: OS X 10.7.3, XBMC 11.0, YouTube Plugin 2.9.1

Reproduction steps:
Provide username and password for account with 2-factor authentication enabled.
Receive prompt for 2-factor PIN, enter PIN generated by smartphone app.
Notice an error notification:
Code:
Error
Script failed! : plugin.video.youtube
Note that the account has not been logged in.

Debug Log (Password removed for security)
2-factor has been fixed in trunk, it will be pushed with the next update.
(2012-03-27 23:24)TheMonkeyKing Wrote:  Just a couple of things...

1) I'm kinda worried about storing Youtube credentials in XBMC as now all Google products fall under the same terms of service agreement. The credentials are now the same for gmail, +plus, as well as youtube. You store one set but that opens all the other google products.

2) Do you think the code could be modified to show (scrape) only one channel? So instead of being able to search/watch most Youtube content, instead you see all the videos related to Automotive Week, let's say. I can see where one channel could be useful in certain settings.

1) You don't have to store your password, you can leave it empty and the YouTube addon will ask you when it needs to log on. It really shouldn't need the password that often.

2) Nope.

(2012-04-09 04:27)paulmcmn Wrote:  Hey guys,

I've got a query with respect to JSON RPC to this plugin.

I am using one of the firefox/greasemonkey addons to send to the plugin a requested video to watch. I have tried both the latest trunk and the plugin installed via the addons library and still get the same response:
Code:
09:38:54 T:3037031280   DEBUG: JSONRPC: Incoming request: {"jsonrpc": "2.0", "method": "XBMC.Play", "params":{ "file" : "plugin://plugin.video.youtube/?action=play_video&videoid=qu4Aq3KYCZs" }, "id" : 1}
09:38:54 T:3037031280   DEBUG: JSONRPC: Calling xbmc.play


09:39:14 T:3037031280   DEBUG: JSONRPC: Incoming request: {"jsonrpc": "2.0", "method": "XBMC.Play", "params":{ "file" : "plugin://plugin.video.youtube.beta/?action=play_video&videoid=qu4Aq3KYCZs" }, "id" : 1}
09:39:14 T:3037031280   DEBUG: JSONRPC: Calling xbmc.play

Then nothing occurs... no further log entries, nothing. I have the plugin debug mode enabled AND xbmc debug mode enabled.
I'll need a full debug log.

(2012-04-10 16:59)PatrickBateman Wrote:  Hi all,

I'm unable to download any videos using the plugin anymore? This includes my own videos on my channel? It just sticks on "preparing download" but nothing actually happenes.

Al has been working fine until now?

Can anyone else test the download of a video and post if its successful or not before I get the log book out Smile
I'll try to fix this issue in coming versions of the downloader.

Try deleting your ~/.xbmc/userdata/Databases/commoncache.db (look in the wiki for paths on OSX/Windows/iOS) and restart xbmc.

(2012-03-16 10:34)username145 Wrote:  Noticed a bug, when watching something (a locally stored file in this case) then running the addon and trying to search, the search dialog will randomly pop up while I am typing and hang for a while, making searching impossible until I close the currently playing video. It's intermittent and happens randomly, but often, and only when playing a file in the background. Tested both Confluence and ReFocus skin on RC2, running Windows 7.

To reproduce, play a local file, run Youtube addon, select search, type a few letters. Repeat last 2 steps if it does not happen.
I have seen this quite a bit on my linux machine, this is the first time i've had confirmation on a different OS. I'll try to upstream since it isn't a plugin issue.

(2012-04-13 08:40)sentry07 Wrote:  When I try to watch a movie through Youtube Movies, I'm getting an error in the log saying:
22:26:49 T:60792 NOTICE: [YouTube-2.9.1] _getVideoLinks : 'Couldn't find url map or stream map.'
RTMPE videos are currently not supported.
(2012-04-16 10:49)AuXBoX Wrote:  When watching videos on this addon with xbmcubuntu it's very slow to stream, but when i watch the same thing on my windows computer it plays perfectly just from the youtube website.
Is anyone getting this aswell?
Try disabling the caching servers in the youtube settings.

(2012-04-16 17:29)patapouf69 Wrote:  Hi,

When we rent a movie with google play, the movie that we have rented is placed in purchase section on YouTube. I tried to find this section on the plugin but i didn't see it. Is it possible to have access and play the movies in this section? If not i thing it would be a great feature to add the purchase section to the plugin.

Thank you

This will probably never be implemented.

If someone wants this implemented, then the first step is to go rent a movie. Play it in the browser, and then pastebin the source code and pop it here.

IF the movie is not played back with RTMP(very unlikely), then it could possibly be done, but someone else would have to do it, or someone would have to give me a VCC to use.
(This post was last modified: 2012-04-19 00:43 by TobiasTheCommie.)
find quote
djfourmoney Offline
Member
Posts: 53
Joined: Apr 2012
Reputation: 0
Post: #2040
The Plug-In was working great and still works, however videos automatically repeat now when there's no setting for such. How do I fix that?
find quote
Post Reply