Alaska Live TV discussion

  Thread Rating:
  • 1 Votes - 2 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
PANiCnz Offline
Senior Member
Posts: 124
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #31
Hitcher, not sure if you are aware of this but there is a Mediaportal port of Alaska, which coincidentally has PVR functionality. The guy that ported Alaska to MP has created his own graphics for the PVR functionality.

Perhaps you could borrow his artwork etc to make your life a bit easier? e.g. not having to create all the artwork from scratch.

Surely a request from the original author would be hard to ignore.

Anyway it was just a thought, have a merry Xmas!
find quote
Hitcher Online
Skilled Skinner
Posts: 10,822
Joined: Aug 2007
Reputation: 101
Location: Eastleigh, UK
Post: #32
XBMCWin Wrote:Sorry to bother you about that one, but will you also start implementing PVR support in Alaska HD? Smile

That's the plan if I can ever get the damn thing running - got any noob guides?
find quote
Hitcher Online
Skilled Skinner
Posts: 10,822
Joined: Aug 2007
Reputation: 101
Location: Eastleigh, UK
Post: #33
XBMCWin Wrote:Sorry to bother you about that one, but will you also start implementing PVR support in Alaska HD? Smile

That's the plan if I can ever get the damn thing running - got any noob guides?
find quote
XBMCWin Offline
Junior Member
Posts: 32
Joined: Dec 2011
Reputation: 1
Post: #34
First of all I have to know which type of signal you are trying to receive .

Cable or satellite?
find quote
Hitcher Online
Skilled Skinner
Posts: 10,822
Joined: Aug 2007
Reputation: 101
Location: Eastleigh, UK
Post: #35
DVB, I've got this - Hauppauge WinTV-NOVA-T USB Stick - DVB-T Digital freeview TV tuner stick
find quote
XBMCWin Offline
Junior Member
Posts: 32
Joined: Dec 2011
Reputation: 1
Post: #36
Alright, are you working under Windows or Linux? And which version of Windows / Linux?
find quote
Hitcher Online
Skilled Skinner
Posts: 10,822
Joined: Aug 2007
Reputation: 101
Location: Eastleigh, UK
Post: #37
Skin work is done on a Windows 7 PC but my HTPC is a Revo 3700 running OpenELEC.
find quote
XBMCWin Offline
Junior Member
Posts: 32
Joined: Dec 2011
Reputation: 1
Post: #38
Under Windows 7 I recommend you using a pvr build with MediaPortal TV Server, there are several tutorials about it on the net! Smile
find quote
butchabay Offline
Skilled Skinner
Posts: 3,816
Joined: Mar 2010
Reputation: 75
Location: Planet Crematoria
Post: #39
@hitcher
Take a look here:
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg...r-doc.html
find quote
Hitcher Online
Skilled Skinner
Posts: 10,822
Joined: Aug 2007
Reputation: 101
Location: Eastleigh, UK
Post: #40
butchabay Wrote:@hitcher
Take a look here:
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg...r-doc.html

Thanks.
find quote
Hitcher Online
Skilled Skinner
Posts: 10,822
Joined: Aug 2007
Reputation: 101
Location: Eastleigh, UK
Post: #41
butchabay Wrote:@hitcher
Take a look here:
http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg...r-doc.html

Got it nearly working but there's no EPG.

Any help?
find quote
butchabay Offline
Skilled Skinner
Posts: 3,816
Joined: Mar 2010
Reputation: 75
Location: Planet Crematoria
Post: #42
Hitcher Wrote:Got it nearly working but there's no EPG.

Any help?

Assuming EPG is not working on Mediaportal too, you need to configure EPG in Mediaportal Settings. Can't really say exactly what to do, but so far i remember you need to choose a grabber for EPG.

Take a look here:

http://mediaportal.wikispaces.com/Setting+up+WebEPG
find quote
Hitcher Online
Skilled Skinner
Posts: 10,822
Joined: Aug 2007
Reputation: 101
Location: Eastleigh, UK
Post: #43
That's the thing it's working in MP but not XBMC.

EDIT: And now it's working. Rolleyes
(This post was last modified: 2012-01-04 16:48 by Hitcher.)
find quote
butchabay Offline
Skilled Skinner
Posts: 3,816
Joined: Mar 2010
Reputation: 75
Location: Planet Crematoria
Post: #44
Hitcher Wrote:That's the thing it's working in MP but not XBMC.

EDIT: And now it's working. Rolleyes

Rofl
find quote
PANiCnz Offline
Senior Member
Posts: 124
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #45
Sometimes if the EPG is giving grief I find it easist to go into the settings for Live TV and select the "Reset PVR Database" option. It will force XBMC to reset the EPG which often fixes the problem.
find quote