[RELEASE] Advanced Launcher - Applications Launcher Addon for XBMC

  Thread Rating:
  • 20 Votes - 4.8 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
coullgfx Offline
Junior Member
Posts: 9
Joined: Apr 2014
Reputation: 0
Post: #5806
(2014-04-21 20:59)Angelscry Wrote:  
(2014-04-21 20:48)coullgfx Wrote:  Hi I'm quite new to xbmc, so I apologise if I'm asking something that's already covered, but there's, thousands of posts in this thread Sad

I have finally managed to set up advanced launcher with hyperspin, it launches fine, but when I close hyperspin, and xbmc pops back up, my task bar is visible and I have to click on xbmc again or alt tab back to it.

It's not too bad on PC, but I'm about to build a htpc, and hoping to eventually have a remote, so won't be using mouse or keyboard.

I installed someone's steam launcher yo launch big picture and that is fine when exiting.

I'm using aeon mq5 skin if that makes any difference

Any advice is appreciated
Hide your task bar. You don't need it if you use your PC as an HTPC.

Lol I suppose that will work, I will be loading windows 8 onto htpc when it's built, not sure if that has a task bar, but I will keep this in mind lol

Thanks for quick reply
find quote
bakito Offline
Fan
Posts: 516
Joined: Jun 2011
Reputation: 1
Location: france
Post: #5807
In case that does not work try exiting xbmc when starting hyperspin and in hyperspin config make it launch xbmc when exiting, this will start xbmc with focus.
i did this because hyperspin start many differents things in many differents resolution and it was more efficient with xbmc.
find quote
Crssi Offline
Senior Member
Posts: 229
Joined: Apr 2013
Reputation: 1
Location: Slovenia
Post: #5808
Hide taskbar is not really a sollution.
XBMC works normally in fullscreen and if taskbar is shown, then this mean that XBMC does not have focus.

I dont have those problems (it might be that XBMClauncher takes care of focus).

But you can use NIRCMD commandline to set a focus after your external program is closed.
(This post was last modified: Yesterday 09:01 by Crssi.)
find quote
bertbeukema Offline
Junior Member
Posts: 13
Joined: Apr 2014
Reputation: 0
Post: #5809
Hi there,

I'm using Gotham which I guess is not 100% supported, so I simply moved the extracted zips to .xbmc. I'm trying to get retroarch to work, but after many hours of tinkering i'm about to give up, just can't get it to work. Perhaps someone can give me a 1-2-3 to-do list to get retroarch + GBA or SNES working?

Ps: using OpenElec 4 beta.

Regards,

Bert
(This post was last modified: Yesterday 09:24 by bertbeukema.)
find quote
teeedubb Offline
Donor
Posts: 2,031
Joined: Mar 2010
Reputation: 42
Location: Down Under
Post: #5810
Easiest/most trouble free way of solving focus issues after launching a application I have found is to quit xbmc, then re-launch xbmc always in fullscreen afterwards (via a xbmc commandline switch or advancedsettings.xml). This is the batch file I use (adapted from the one contained in Rom Collection Browser):

applaunch-vbs.bat
Code:
@echo off
Title Running %*

set XBMCLaunchCmd="C:\Program Files (x86)\XBMC\XBMC.exe"

echo Stopping XBMC...
echo.
taskkill /f /IM xbmc.exe>nul 2>nul

echo Starting %*...

%*

echo Restarting XBMC...
cscript //B //Nologo "%appdata%\XBMC\userdata\addon_data\script.games.rom.collection.browser\scriptfil​es\LaunchXBMC.vbs" %XBMCLaunchCmd%

timeout /T 2

c:\emulation\scripts\curl.exe -i -X POST -d "{\"jsonrpc\":\"2.0\",\"method\": \"GUI.ActivateWindow\", \"params\": { \"window\": \"programs\", \"parameters\": [ \"plugin://plugin.program.advanced.launcher?b58a9a738afdece57f3d511816e619e8\" ] }, \"id\": 1 }" -H "content-type: application/json;" http://localhost:9191/jsonrpc

You need the LaunchXBMC.vbs script from Rom Collection Browser (simply installing it should be fine) to prevent errors occurring from xbmc being shutdown uncleanly, which the batch file does - xbmc can take over 10 seconds to shutdown cleanly. (To be honest Ive never gotten this error with Advanced Launcher, but I have with RCB + Steam Launcher, which both quit xbmc, but I havent used Advanced Launcher with out the vbs script) The last command is to return xbmc to the emulator category within advanced launcher on xbmc restarting.

launchers.xml looks like:
Code:
<application>C:\emulation\emulators\applaunch-vbs.bat</application>
<args>C:\emulation\emulators\Stella\Stella.exe "%rom%"</args>

My Add-ons, only available for XBMC:
Steam Launcher|Music Party Mode|Reboot2oOS|Triple J Radio
(This post was last modified: Yesterday 10:26 by teeedubb.)
find quote
Post Reply