Poll: Most Desired Feature To Be Added
Other Movie Ratings
Download Movie Trailers
Home Automation scripting
Other Movie Streaming Location
Trivia Intro Fixed
Cartoon Video Option
More Videos for before Feature(s) - Specify how many
[Show Results]
 

[RELEASE] Cinema Experience - the new Home Theater Experience Script

  Thread Rating:
  • 24 Votes - 4.83 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Ic3y Offline
Member
Posts: 70
Joined: Nov 2011
Reputation: 0
Post: #3886
Have you tried browsing your movies, hit info on the movie you want, then select Cinema Ex ?

You can also configure the Cinema Ex settings to automatically launch Cinema Ex when you play a movie.
find quote
lockeyant Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #3887
Thanks Ic3y it worked. Sorry I feel a bit stupid now, I'm very new to xbmc and absolutely loving it, and now thanks to this forum learning all the time. What's the setting in cinema ex to auto play?

Thanks again
find quote
Ic3y Offline
Member
Posts: 70
Joined: Nov 2011
Reputation: 0
Post: #3888
It's under Miscellaneous --> Override Play Button.
find quote
dbldown768 Offline
Fan
Posts: 365
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #3889
I just connected a veralite system to my house and a z wave dimmer. I was able to edit the home automation python script to get some events working. The only event that isnt working is when the script ends by me pressing the stop button. Is there a way to get the lights to reset based off the event when I use the stop button?

There also seems to be a long time between the pause and resume events:
Code:
15:54:27 T:140451920607040   DEBUG: OnKey: 230 (0xe6) pressed, action is Pause
15:54:27 T:140451920607040   DEBUG: CAnnouncementManager - Announcement: OnPause from xbmc
15:54:27 T:140451920607040   DEBUG: GOT ANNOUNCEMENT, type: 1, from xbmc, message OnPause
15:54:27 T:140451920607040   DEBUG: ------ Window Init (DialogSeekBar.xml) ------
15:54:27 T:140451436803840   DEBUG: [Cinema Experience] - Playback Started
15:54:27 T:140451920607040   DEBUG: LIRC: Update - NEW at 787200:77 0 KEY_PAUSE_UP devinput (KEY_PAUSE_UP)
15:54:43 T:140451436803840   DEBUG: [Cinema Experience] - Playback Paused
15:54:45 T:140451436803840   DEBUG: Previous line repeats 1 times.
15:54:45 T:140451436803840  NOTICE: [script.cinema.experience] - [ home_automation.py ] - activate_on( Pause ) Triggered
15:54:45 T:140451436803840  NOTICE: [script.cinema.experience] - [ home_automation.py ] - Trigger Pause
15:54:45 T:140451436803840  NOTICE: [script.cinema.experience] - [ home_automation.py ] - paused!!!!

Motherboard P5N7A-VM, E8400 C2D 3.0 processor. NVIDIA 9300 graphics card. OpenELEC Stable - Generic x86_64 Version:3.2.4
(This post was last modified: 2014-09-13 22:55 by dbldown768.)
find quote
litfoo Offline
Senior Member
Posts: 168
Joined: Dec 2013
Reputation: 0
Post: #3890
hi there,

I have upgraded to Gotham 13.2 and have re-installed the CE Script

Unfortunately it seems to be locking up my XBMC when I click on the button.

Can anyone see why this may be occurring?

Debug log here

Cheers,

litfoo

Intel NUC DC3217IYE, 8GB Corsair RAM, Crucial 120GB mSATA, Windows 8.1 - XBMC Frodo 12.3- Aeon MQ 5 / Aeon Nox, JVC HD-550 Projector, Beamax M Series 10015 Screen, Synology DS1812+, Qnap TS-410, Logitech Harmony 1000 & RF Extender, Flirc+ USB dongle

[Image: all-thin-fanart.jpg]
find quote
Crispybishop Offline
Junior Member
Posts: 19
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #3891
I can never successfully run CE. In Genesis, I choose the "Cinema Experience" option and nothing happens...at all.

Here's my debug...shows lots of errors. Using ACE skin with the latest CE version from Github for the latest Gotham version.

Can you interpret this? Thanks!!!!

https://www.dropbox.com/s/bv0w9fpdss6h9ze/xbmc.log?dl=0
(This post was last modified: 2014-09-15 21:15 by Crispybishop.)
find quote
BugRaider84 Offline
Member
Posts: 82
Joined: Jan 2013
Reputation: 0
Post: #3892
Hi there,

first of all thanks giftie and everyone else involved for this awesome script.

I played around with it a lot the last days and I have some problems, that I hope you guys can help me with:
(running XBMC 13 Gotham with Aeon Nox 4.1.9 and CE 4.0.13 Gotham on OSX)

1. When I'm using trailer stream (720p) it is always buffering to a certain point and than comes up with this notification (picture below) and starts playing to the point where I guess it buffered to, then pauses and buffers again and so on...
[Image: 3cZd6XK.jpg]

If I want to use a local folder or the option to play trailers from my movie library nothing at all happens. No trailer is playing, instead CE just gets straight to the next step (like Movie Trailer Outro)...

2. I created a video playlist with VLC in m3u format and tried to use this as my coming attractions outro. It completely messes with the whole CE, it doesn't play any videos instead of the Audio and then goes straight to the movie...
I will try to creat a different playlist format and try again but still would like to know the error Wink

Again this is an awesome script that makes the experience truly special.

P.S.: Would it be possible in any way - as the very last thing before the movie starts - to show the movies logo or clearart (by choice) in front of a black screen for like 1.5 - 2 seconds?
what I would do is something like a video that says my HC proudly presents and after that video CE pulls the logo.png to show for 2 secs and then the movie starts Tongue Big Grin
(This post was last modified: 2014-09-17 21:23 by BugRaider84.)
find quote
jasemilly Offline
Junior Member
Posts: 22
Joined: Oct 2012
Reputation: 0
Post: #3893
HI I have the cinema experience working on my test machine(laptop) and am in the process of setting up a full blown system in my living room.

Hi have created an Arduino project that controls all my lights in that room using a custom webpage. I have been reading through the forum and I am sure it can be done but I getting a little lost with all the information. When the main film is about to start is it possible to send a HttpRequest, like 192.168.0.3:34/automate.html?Lights=0 as an example URL.

Thanks, really looking forward to using this alot with friends and family.
Jasemilly
find quote
Batiatus Offline
Senior Member
Posts: 286
Joined: Apr 2013
Reputation: 1
Location: Capua
Post: #3894
(2014-09-13 22:46)dbldown768 Wrote:  I just connected a veralite system to my house and a z wave dimmer. I was able to edit the home automation python script to get some events working. The only event that isnt working is when the script ends by me pressing the stop button. Is there a way to get the lights to reset based off the event when I use the stop button?

There also seems to be a long time between the pause and resume events:
Code:
15:54:27 T:140451920607040   DEBUG: OnKey: 230 (0xe6) pressed, action is Pause
15:54:27 T:140451920607040   DEBUG: CAnnouncementManager - Announcement: OnPause from xbmc
15:54:27 T:140451920607040   DEBUG: GOT ANNOUNCEMENT, type: 1, from xbmc, message OnPause
15:54:27 T:140451920607040   DEBUG: ------ Window Init (DialogSeekBar.xml) ------
15:54:27 T:140451436803840   DEBUG: [Cinema Experience] - Playback Started
15:54:27 T:140451920607040   DEBUG: LIRC: Update - NEW at 787200:77 0 KEY_PAUSE_UP devinput (KEY_PAUSE_UP)
15:54:43 T:140451436803840   DEBUG: [Cinema Experience] - Playback Paused
15:54:45 T:140451436803840   DEBUG: Previous line repeats 1 times.
15:54:45 T:140451436803840  NOTICE: [script.cinema.experience] - [ home_automation.py ] - activate_on( Pause ) Triggered
15:54:45 T:140451436803840  NOTICE: [script.cinema.experience] - [ home_automation.py ] - Trigger Pause
15:54:45 T:140451436803840  NOTICE: [script.cinema.experience] - [ home_automation.py ] - paused!!!!

I can't help you with your request but rather I am making one of my own. Is there a link or thread you used to get the veralite set-up? I'm VERY curious to learn this and have found the information a bit difficult to track down.
find quote
shaktoo Offline
Posting Freak
Posts: 845
Joined: Mar 2010
Reputation: 6
Location: Surrey
Post: #3895
just like litfoo has posted earlier .. I have been now unsuccessful at running this script.. everything has been configured appropriately but just dosent run.. Using Gotham 13.2, AEON Nox Gotham 4.1.9.9 and latest script ..
Actually last night it worked again brilliantly.
What I did was turn off the 3D trailer support.
Is that still causing issues giftie ?
(This post was last modified: 2014-09-25 10:22 by shaktoo.)
find quote
moravec Offline
Senior Member
Posts: 120
Joined: Dec 2011
Reputation: 0
Location: Kanton Bern
Post: #3896
@giftie... Any news about ce causing a xbmc crash?

Tks.
Christian
find quote
Hetfiled Offline
Member
Posts: 68
Joined: Aug 2012
Reputation: 0
Location: Italy
Post: #3897
Hi all
when I launch cinema experience, xbmc freeze, and the only solution is to force to close the program.

Here my log

https://www.dropbox.com/s/iw8mvzw64uy2a3...2.txt?dl=0

https://www.dropbox.com/s/he7q7nrmuupj5i...3.dmp?dl=0

Antec Fusion - A6 5400k / Ati HD7540 - XBMC Gotham
Kuro 5090 - Onkyo nr809 - B&W - Harmony One
find quote
Crispybishop Offline
Junior Member
Posts: 19
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #3898
Anyone know where to get support for this plugin? I see a lot of bug reports and very little assistance.
find quote
giftie Offline
Skilled Python Coder
Posts: 2,364
Joined: Mar 2010
Reputation: 54
Location: Calgary, Alberta
Post: #3899
Sorry for being away for so long... just starting to get my personal life back in order.. I'll get back to answering questions soon

[Image: e4f63e45ba34fe4695b3bb08eb2499d8e4ee484e...4c076g.jpg]
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first you can also use XBMC Log Uploader Script.
Cinema Experience
Cinema Experience Wiki
cdART Manager
fanart.tv


find quote
Crispybishop Offline
Junior Member
Posts: 19
Joined: Sep 2014
Reputation: 0
Post: #3900
(Today 06:09)giftie Wrote:  Sorry for being away for so long... just starting to get my personal life back in order.. I'll get back to answering questions soon

No worries! I understand. Smile
find quote
Post Reply