[MOD] Cinema Experience (Home Theater Experience Script) support in Confluence

  Thread Rating:
  • 2 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
eXisTa Offline
Junior Member
Posts: 30
Joined: Aug 2010
Reputation: 0
Location: Holland
Post: #16
Thanks man! Worked immediatly on my ATV2:

Goto "/Applications/XBMC.frappliance/XBMCData/Addons/skin.confluence/720p/" with a SSH-FTP client (like Cyberduck for OSX).
Edit the following text to the "DialogVideoInfo.xml" file as stated in the startpost:
Quote:<control type="button" id="13">
<description>Home Cinema Experience</description>
<include>ButtonInfoDialogsCommonValues</include>
<label>Cinema</label>
<onclick>Dialog.Close(MovieInformation)</onclick>
<onclick>Playlist.Clear</onclick>
<onclick>RunScript(special://home/addons/script.cinema.experience/addon.py)</onclick>
</control>
(This post was last modified: 2011-01-23 17:22 by eXisTa.)
find quote
Mrkennedy Offline
Senior Member
Posts: 238
Joined: Apr 2010
Reputation: 0
Post: #17
Hi guys,

installed the code as per guide but cannot see any cinema tab there at all, also checked by moving it over.

any ideas?
find quote
aussieburger Offline
Junior Member
Posts: 18
Joined: Jan 2009
Reputation: 0
Post: #18
Would also like it to auto CE on normal starting of a movie. From another thread one user said they managed it by inserting the following:

Nuka1195 Wrote:here is a diff for confluence, might work in other skins. it makes the play button always cinema when content is movies. so this affects plugins that set there content to movies, but i figured if i wanted to run the video without cinema, just select it from the list.

PHP Code:
IndexDialogVideoInfo.xml
===================================================================
--- 
DialogVideoInfo.xml (revision 35547)
+++ 
DialogVideoInfo.xml (working copy)
@@ -
1,+1,@@
 <
window id="2003">
- <
defaultcontrol always="true">8</defaultcontrol>
+ <
defaultcontrol always="true">88</defaultcontrol>
  <
allowoverlay>no</allowoverlay>
  <
controls>
   <
control type="group">
@@ -
1084,+1084,14 @@
      <
onright>9000</onright>
      <
onup>50</onup>
      <
ondown>49</ondown>
+     <
control type="button" id="88">
+      <
description>Play HTE</description>
+      <include>
ButtonInfoDialogsCommonValues</include>
+      <
label>Cinema</label>
+                        <
onclick>PreviousMenu</onclick>
+                        <
onclick>RunScript(script.cinema.experience)</onclick>
+                        <
visible>Container.Content(Movies) + System.HasAddon(script.cinema.experience)</visible>
+     </
control>
      <
control type="togglebutton" id="8">
       <
description>Play/browse to Show</description>
       <include>
ButtonInfoDialogsCommonValues</include>
@@ -
1092,+1100,@@
       <
alttexturenofocus border="2">button-nofocus.png</alttexturenofocus>
       <
altlabel>1024</altlabel>
       <
usealttexture>Container.Content(TVShows)</usealttexture>
+                        <
visible>!Container.Content(Movies) | !System.HasAddon(script.cinema.experience)</visible>
      </
control>
      <
control type="button" id="5">
       <
description>Cast/Review</description


however that seems incomplete to me?!?
thread:
http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...vie&page=2
(This post was last modified: 2011-02-03 19:38 by aussieburger.)
find quote
Limx Offline
Junior Member
Posts: 25
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #19
May someone needs to know, where the DialogVideoInfo.xml could be found:
/usr/share/xbmc/skin/Confluence/720p/DialogVideoInfo.xml (seems old one)

sry - right one:
/usr/share/xbmc/addons/skin.confluence/720p/DialogVideoInfo.xml

Greetings
Limx
(This post was last modified: 2011-02-27 16:04 by Limx.)
find quote
captainfearless Offline
Member
Posts: 69
Joined: Mar 2011
Reputation: 0
Post: #20
Recently Cinema Experience updated itself and hey presto my cinema button has vanished.

Has anyone else had/solved this please?

Does the XML file now require an updated script mayhaps?
find quote
giftie Offline
Skilled Python Coder
Posts: 2,364
Joined: Mar 2010
Reputation: 54
Location: Calgary, Alberta
Post: #21
captainfearless Wrote:Recently Cinema Experience updated itself and hey presto my cinema button has vanished.

Has anyone else had/solved this please?

Does the XML file now require an updated script mayhaps?

The last update for Cinema Experience happened on April 10, though it should not have affected your skin button.

Also, if you don't want the Addon Manager(in XBMC) to auto update addons, be sure to turn off that feature in settings

[Image: e4f63e45ba34fe4695b3bb08eb2499d8e4ee484e...4c076g.jpg]
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first you can also use XBMC Log Uploader Script.
Cinema Experience
Cinema Experience Wiki
cdART Manager
fanart.tv


find quote
charlievoviii Offline
Member
Posts: 70
Joined: Mar 2011
Reputation: 0
Post: #22
some time it freezes at the end of my coming attraction video. It stuck there and no trailers are show. I have to exit xbmc and try it again and it work. Sometime i have to do it like 2-3 times. ?
find quote
lallhands Offline
Junior Member
Posts: 34
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #23
++

Great add!
find quote
jubilex Offline
Senior Member
Posts: 137
Joined: Apr 2004
Reputation: 0
Post: #24
I pasted the code shown here into the correct file. I now have the Cinema button. But when I push it, I get the intros/trailers but then it goes back to the movie list, i.e., does not actually play the movie.

The log shows that the playlist is cleared when I hit the Cinema button. Then the intros and stuff are added to the playlist, but not the feature movie.
(This post was last modified: 2011-10-11 05:33 by jubilex.)
find quote
publicENEMY Offline
Fan
Posts: 308
Joined: Nov 2010
Reputation: 0
Post: #25
Harro Wrote:I am running Darma RC2 and wanted the Cinema Experience from this thread http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=87563 to run when I play a movie.
Searching around I found that with opening the DialogVideoInfo.xml in the skin.confluence/720p folder and adding this
Code:
<control type="button" id="13">
      <description>Home Cinema Experience</description>
      <include>ButtonInfoDialogsCommonValues</include>
      <label>Cinema</label>
      <onclick>Dialog.Close(MovieInformation)</onclick>
      <onclick>Playlist.Clear</onclick>
      <onclick>RunScript(special://home/addons/script.cinema.experience/addon.py)</onclick>
</control>
I now had a Cinema button on my info screen of movies that would launch the Cinema Experience script.

Thought I would pass along this info for others intersted in this. Note just installed the XBMC 10 and did same edit and works also.

include

i test this script on eden beta 2 and it doesnt work properly. when click, it will close movie info windows and open searched window. when cancel search window it will close search window and back to movie selection and will automatically select next movie in selection. the correct cinema experience video will later played.

this ruins the cinema experience.

how can i fix this?
find quote
komarto Offline
Junior Member
Posts: 48
Joined: Mar 2012
Reputation: 0
Post: #26
Hi,

Any fix found for eden?
find quote
Harro Offline
Donor
Posts: 370
Joined: Aug 2010
Reputation: 10
Post: #27
komarto Wrote:Hi,

Any fix found for eden?

I am running Eden Beta 3 from Feb 9th and it is running ok with a few modifications
Code:
<control type="button" id="14">
          <description>Home Cinema Experience</description>
          <include>ButtonInfoDialogsCommonValues</include>
          <label>Cinema</label>
          <onclick>Dialog.Close(MovieInformation)</onclick>
          <onclick>Playlist.Clear</onclick>
          <onclick>RunScript(special://home/addons/script.cinema.experience/addon.py)</onclick>
          </control>

Changed id=13 to id=14
More info found here from bernabap
find quote
giftie Offline
Skilled Python Coder
Posts: 2,364
Joined: Mar 2010
Reputation: 54
Location: Calgary, Alberta
Post: #28
komarto Wrote:Hi,

Any fix found for eden?

Change the button id to something higher than 13(ie 20) and it should work. XBMC added a built in function to the id 13.

I keep the Cinema Experience thread fairly up to date for these things.

[Image: e4f63e45ba34fe4695b3bb08eb2499d8e4ee484e...4c076g.jpg]
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first you can also use XBMC Log Uploader Script.
Cinema Experience
Cinema Experience Wiki
cdART Manager
fanart.tv


find quote
xS3Vx Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Mar 2012
Reputation: 0
Post: #29
Hi guys, i use the ipod app (xbmc remote) to control XBMC.
In this app you can add custom buttons with HTTP Command.
So, i want to add a button to run the Cinema Experiencie Script. Any ideas?

ps: i already have the button "Cinema" in DialogVideoInfo.xml

[Image: 120gh9z.jpg]
(Last option)

XBMC Command:
[Image: 2dhy1jr.jpg]

External HTTP Command:
[Image: 1mb2a.jpg]
(This post was last modified: 2012-03-09 21:25 by xS3Vx.)
find quote
bluenote Offline
Fan
Posts: 307
Joined: May 2010
Reputation: 0
Post: #30
I thought I posted in here asking about this, but somehow I must have messed it up.
Anyways, I found my own answer -

To have the cinema button not show up in tvshows :

Code:
<control type="button" id="14">
          <description>Home Cinema Experience</description>
          <include>ButtonInfoDialogsCommonValues</include>
          <label>Cinema</label>
          <onclick>Dialog.Close(MovieInformation)</onclick>
          <onclick>Playlist.Clear</onclick>
          <onclick>RunScript(special://home/addons/script.cinema.experience/addon.py)</onclick>
                        <visible>Container.Content(Movies)</visible>
          </control>
find quote