[RELEASE] - Vortex for Win32

  Thread Rating:
  • 4 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
MrC Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 88
Joined: Jan 2004
Reputation: 0
Location: England
Rainbow  [RELEASE] - Vortex for Win32
Post: #1
[Image: 2pzk01c.jpg]

I've finally gotten around to porting the Xbox version of Vortex to Win32.

Grab it from here

Update 29-Jul-2012 - Nightly AudioEngine compatible - Vortex 1.0.2
Update 03-Feb-2011 - Vortex 1.0.1
Initial release - Vortex 1.0.0

and unrar it into your addons folder.

Requires ION class gpu or better.

Some info on writing presets here

Cool

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
(This post was last modified: 2013-02-06 19:52 by MrC.)
find quote
retro11 Offline
Member
Posts: 96
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Location: Suffolk, UK
Post: #2
Thanks for porting this over. It is the only thing that I missed from my xbox.

It's nice to have that singing skull back.

This should totally be included in the standard install and default viz.
(This post was last modified: 2011-01-27 21:41 by retro11.)
find quote
MrC Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 88
Joined: Jan 2004
Reputation: 0
Location: England
Post: #3
Glad you like it, and you're right, it is nice to have the singing skull back! Laugh

Hopefully it will be included in the standard install at some point but I think there are still some issues with binary addons that need sorting out.

I've got some ideas for new features so keep any eye out for future updates.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
donabi Offline
Senior Member
Posts: 298
Joined: Apr 2006
Reputation: 3
Location: germany
Post: #4
Dreams come true Smile

And now ... a linux-port?

I don't know enough about "those stuff", but would it be a very hard task to port it to linux?

http://www.xbmcnerds.com - german xbmc community
find quote
MrC Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 88
Joined: Jan 2004
Reputation: 0
Location: England
Post: #5
Everything is currently hard coded to use DirectX so most of it will need rewriting to make it compatible with Linux.

Its something I hope to do at some point but I wouldn't expect it anytime soon.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
Bob___ Offline
Member
Posts: 97
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #6
@MrC

Sadly i have to say that i have a little problem with the Vortex Addon. It doesn't run with my XBMC 10.0 “Dharma” Sad
The screen remains black. No Vortex tunnel.

OS is Windows 7 32-Bit
HTPC is Atom/ION

Do i have to install an addtional DirectX 9.0 or something in this direction?

Thank you for your effort Smile
find quote
_Andy_ Offline
Senior Member
Posts: 203
Joined: May 2010
Reputation: 0
Location: Germany, Milky Way Galaxy
Post: #7
BIG THX. Love this.
It's working perfect.

I use the same system like Bob.
find quote
steppedup Offline
Senior Member
Posts: 255
Joined: Dec 2009
Reputation: 2
Post: #8
Hi and thanks for this!

Windows 7, 64bit, Asrock nvidia ion 330
XBMC Dharma (stable).

Vortext installed, and it says "An Unknown error has occurred".

Paste bin is here: http://pastebin.com/RkKchmLB

I think the relevant portion is here:
15:09:30 T:5872 M:415797248 DEBUG: ADDON: Dll Initializing - Vortex
15:09:30 T:5872 M:415793152 DEBUG: Win32DllLoader::Load(C:\Users\buddy\AppData\Roaming\XBMC\addons\visualization.vo​rtex\Vortex_win32dx.vis)
15:09:30 T:5872 M:415789056 ERROR: Win32DllLoader::Load: Unable to load C:\Users\buddy\AppData\Roaming\XBMC\addons\visualization.vortex\Vortex_win32dx.v​is (126)
15:09:30 T:5872 M:415789056 INFO: Called Add-on status handler for '4' of clientName:Vortex, clientID:visualization.vortex (same Thread=no)
15:09:30 T:5016 M:415748096 DEBUG: thread start, auto delete: 1
15:09:30 T:5016 M:415309824 INFO: Loading skin file: DialogOK.xml
15:09:30 T:5872 M:415305728 DEBUG: ------ Window Init (DialogOK.xml) ------

Is it because I've got x64? If so, any plans to port to this platform?


Thank you no matter the answer!!!
find quote
retro11 Offline
Member
Posts: 96
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Location: Suffolk, UK
Post: #9
It is working on my Windows 7 X64 machine so that shouldn't be the problem. Sorry I can't help any more than that.
find quote
MrC Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 88
Joined: Jan 2004
Reputation: 0
Location: England
Post: #10
@Bob
You shouldn't need to install anything extra. If XBMC works, Vortex should work.

@steppedup
64bit isn't the problem. Both my dev machine (Core i7, Radeon 5970) and my HTPC (Asrock ION 330HT) are both running Win7 64bit.


The weird thing is that it is working for some people and not for others even though they are running with same hardware and setup.

I'll look at adding some extra debug output in a new version and see if I can get to the bottom of this.

Thanks to everyone for their feedback.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
MrC Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 88
Joined: Jan 2004
Reputation: 0
Location: England
Post: #11
Ok, I think I've found why its not work for some people.

For those that are having problems, try installing it to C:\Program Files (x86)\XBMC\addons instead of AppData\Roaming\XBMC\addons and see if that helps.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
"wkf" Offline
Junior Member
Posts: 34
Joined: Jan 2011
Reputation: 0
Location: south wales
Post: #12
MrC Wrote:Ok, I think I've found why its not work for some people.

For those that are having problems, try installing it to C:\Program Files (x86)\XBMC\addons instead of AppData\Roaming\XBMC\addons and see if that helps.

Hi MrC,

Just got this to try and not working for me either, i have tried both addon locations, and comes up with an error, i am running win7 32bit
Cheers
WKF

UPDATE: was saying d3dx9_42.dll was missing so i reinstalled directx and all is working

WKF
(This post was last modified: 2011-02-01 02:56 by "wkf".)
find quote
Bob___ Offline
Member
Posts: 97
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #13
I tried also the d3dx9_42.dll but it didn't help.
Maybe this information is useful that i didn't see the "debug console" from the Vortex addon either, though it was activated. The screen remains black Sad
(This post was last modified: 2011-02-03 00:46 by Bob___.)
find quote
steppedup Offline
Senior Member
Posts: 255
Joined: Dec 2009
Reputation: 2
Post: #14
Tried moving it over, and it wouldn't show up in Add-ons?
find quote
GaidarX Offline
Junior Member
Posts: 14
Joined: Dec 2010
Reputation: 0
Location: Russia
Post: #15
looks amazing. tnx

[Image: widget]
(This post was last modified: 2011-02-04 16:59 by GaidarX.)
find quote
Post Reply