HD channels not displaying

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
TjaLfE Offline
Senior Member
Posts: 131
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
Post: #1
Hi all...

I had some spare time i the weekend, and decided to try the Linux TVHeadend instead of my "semi" working MediaPortal TVserver setup.

And I must say, what a nice backend!... sleeck web interface, and easy to setup(once you get the HDHomerun to work on Linix;-))

I tested the Backend from my main Windows machine, with the most current build from http://www.scintilla.utwente.nl/~marcelg...build.html And it doesn't list any channels in the Live TV section, but when adding the htsp:// to source, the channels work like a charm, even HD channels.

I then decided to test on my Ubuntu machine, and i believe, i'm using the opdenkamp dharma ppa https://launchpad.net/~lars-opdenkamp/+archive/xbmc-pvr. It lists the channels and tv guide right away in the Live TV section, but i noticed, that none of my HD channels worked.
It looks like it tunes to the channel, but the screen stays black, and no sound. The timer in the buttom right corner is counting like it is playing something.

Do i have to do something in order to get the HD channels to work? I believe they are i H264, and probably some mpeg4 codec.

And last but not least, keep up your amazing work on this PVR stuff, it's really what XBMC needs to be the best mediacenter app. And I will gladly help testing new stuff, and contribute as much as i can (But ain't a skilled coder, .net only Undecided)
find quote
opdenkamp Offline
Team-XBMC PVR Developer
Posts: 2,218
Joined: Feb 2009
Reputation: 29
Location: Heerlen, The Netherlands
Post: #2
pastebin a full debug log

opdenkamp / dushmaniac

xbmc-pvr [Eden-PVR builds] [now included in mainline XBMC, so no more source link here :)]
personal website: [link]

Found a problem with PVR? Report it on Trac, under "PVR - core components". Please attach the full debug log.

If you like my work, please consider donating to me and/or Team XBMC.
find quote
TjaLfE Offline
Senior Member
Posts: 131
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
Post: #3
And here comes the debug log

http://pastebin.com/HKdezUQq
find quote
opdenkamp Offline
Team-XBMC PVR Developer
Posts: 2,218
Joined: Feb 2009
Reputation: 29
Location: Heerlen, The Netherlands
Post: #4
alright, that's a known issue. buffering problem.

hasn't been fixed yet.

opdenkamp / dushmaniac

xbmc-pvr [Eden-PVR builds] [now included in mainline XBMC, so no more source link here :)]
personal website: [link]

Found a problem with PVR? Report it on Trac, under "PVR - core components". Please attach the full debug log.

If you like my work, please consider donating to me and/or Team XBMC.
find quote
TjaLfE Offline
Senior Member
Posts: 131
Joined: Jul 2009
Reputation: 0
Post: #5
Okay... Please keep me postet on when that buffering problem has been fixed.

Is it a prioritized issue? and how high on the list is it?

Will it work if I use the master PPA?
find quote
opdenkamp Offline
Team-XBMC PVR Developer
Posts: 2,218
Joined: Feb 2009
Reputation: 29
Location: Heerlen, The Netherlands
Post: #6
you can watch the commit log yourself on github.

doesn't have prio and won't work with the other PPA build.

opdenkamp / dushmaniac

xbmc-pvr [Eden-PVR builds] [now included in mainline XBMC, so no more source link here :)]
personal website: [link]

Found a problem with PVR? Report it on Trac, under "PVR - core components". Please attach the full debug log.

If you like my work, please consider donating to me and/or Team XBMC.
find quote