[AppleTV 2] SSH Password help

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
mccltd Offline
Junior Member
Posts: 12
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #1
Hi,

I successfully jb my ATV yesterday and installed Plex via ssh, all worked fine.
I then ran the XBMC install from the option on the ATV.
This installed then crashed towards the end saying that I need to run a command ( cant remember what is was from the commad line )
With this I went to the computer and tried SSH'ing in again but the default password was now not accepted.
I rebooted the ATV but still it wouldnt let me in.

I have now done an itunes restore on the atv and re jailbroken it, ran the greepois0n on it and still it wont accept alpine as the password when I try to ssh in.

Any other ideas that I can try please?

thanks for reading.
(This post was last modified: 2011-02-14 14:43 by amet.)
find quote
teedd Offline
Junior Member
Posts: 43
Joined: Nov 2008
Reputation: 0
Post: #2
have you tried using a different ssh client? could be the current one is having issues with the security key that first gets made when you connect to the Apple TV?
find quote
mccltd Offline
Junior Member
Posts: 12
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #3
hi thanks for the reply.

At first I did have a problem after the restore and jailbreak that ssh wouldnt even get as far as asking the password becuase of the security files on the mac.
I deleted those and it got back to the password option.

I will as you say try another ssh client, can you recommend one for the MAc?
find quote
amet Offline
Retired Team-Kodi Member
Posts: 4,090
Joined: Jul 2009
Reputation: 41
Location: Novi Sad / Dubai
Post: #4
mccltd Wrote:hi thanks for the reply.

At first I did have a problem after the restore and jailbreak that ssh wouldnt even get as far as asking the password becuase of the security files on the mac.
I deleted those and it got back to the password option.

I will as you say try another ssh client, can you recommend one for the MAc?

uhmmm... Terminal Confused

you dont need another client, just backup ~/.ssh/known_hosts

Code:
mv ~/.ssh/known_hosts ~/.ssh/known_hosts_bak

and try again to see if that was an issue
(This post was last modified: 2011-02-14 14:42 by amet.)
find quote
mccltd Offline
Junior Member
Posts: 12
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #5
Thanks Amet, I'm sure thats simialr to what I ran to get rid of the orginal security files but I shall give it another go.
find quote
mccltd Offline
Junior Member
Posts: 12
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #6
ok tried your recommendation amet but still get the Permission denied, please try again at the password
find quote
mccltd Offline
Junior Member
Posts: 12
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #7
ok cyberduck has let me in but i dont know how to issue the scripts in it.

Why wont my terminal work now thou any ideas?
find quote
mccltd Offline
Junior Member
Posts: 12
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #8
ok sorted it, doh it was me all along.

I wasn't putting the root before the @ipaddress.

So sorry, thanks guys for all your help.
find quote
AJAcker Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Location: Somerset, UK
Post: #9
Just a quick note, I use my iPhone terminal to SSH my ATV2. Would work from an iPod touch as well I would think.
find quote