How to start with XBMC ATV2

  Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
joshua.lyon Offline
Donor
Posts: 87
Joined: Dec 2009
Reputation: 1
Location: North Texas
Post: #16
pecinko Wrote:Yes. This is optional as it's NOT required for greenpoison 6_1 (or newer).

Good feedback. I checked out the greenpois0n RC 6.1 change log and didn't see anything about the wifi fix (just an iBooks fix), but sure enough a google search shows that numerous blogs are reporting 6.1 does fix the wifi issue.
find quote
Most Wanted Offline
Junior Member
Posts: 27
Joined: Jan 2011
Reputation: 0
Post: #17
davilla Wrote:need to manually do it. http://www.ihackintosh.com/2010/10/how-t...v-2g-ecid/

EDIT: you (everyone) should always get/save their shsh blobs. Once Apple rolls out a new version then they stop signing the ipsw related to that version. Without the shsh blob, there is no way to re-install that version.

I have jailbreak my ATV 2 and doesn't save my shsh blob is it to late ar can i do it after the jailbreackConfused
(This post was last modified: 2011-02-20 23:49 by Most Wanted.)
find quote
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,478
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #18
Most Wanted Wrote:I have jailbreak my ATV 2 and doesn't save my shsh blob is it to late ar can i do it after the jailbreackConfused

re-read the previous threads, the answer is there.


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find quote
Maetrik Offline
Donor
Posts: 413
Joined: Jan 2011
Reputation: 1
Location: Berlin, Germany
Post: #19
pecinko Wrote:2. Verify that in System profiler and copy your's ECID so you can enter it in TinyUmbrella (TU)

3. Open TU (I used ver 4.21.11), click on Manual ECID and paste your number. Set iDevice to AppleTV if not already set. Name it as you like.

4. Select this device (you just created) from the left list and click on Save SHSH in upper right corner. TU reported This device is NOT connected, but created SHSHs in home/.shsh without a problem

do i really have to enter the ECID manually? i'm using tu on a mac and i thought that saved my shsh automaticaly with correct ECID when plugin my atv2 via usb and told tu to save the shsh?
find quote
pecinko Offline
Donor
Posts: 3,788
Joined: Dec 2008
Reputation: 51
Location: Prague / Belgrade
Post: #20
Maetrik Wrote:do i really have to enter the ECID manually? i'm using tu on a mac and i thought that saved my shsh automaticaly with correct ECID when plugin my atv2 via usb and told tu to save the shsh?

No.

My skins:

Amber
Quartz

find quote
teedd Offline
Junior Member
Posts: 43
Joined: Nov 2008
Reputation: 0
Post: #21
Ok so gathering my 16 digit ECID code wasn't all that difficult, is that all I need to do incase of problems in the future? Also is this number unique to the firmware? Will I need to do this each time I upgrade?
find quote
toshiba1 Offline
Member
Posts: 79
Joined: Jun 2006
Reputation: 0
Post: #22
About saving your ATV2 shsh blobs. These threads refer to two separate guides. The confusion I have is that one mentions needing to put your device into recover (dfu). The other doesn't mention this at all.

http://www.ihackintosh.com/2010/10/how-t...v-2g-ecid/

http://www.iclarified.com/entry/index.php?enid=9189

I want to avoid putting ATV2 into DFU mode, well because how would I get it out of DFU without restoring fw which is undesirable. ?

Which one of the above guides is absolutely accurate for ATV2??

EDIT: see this post that I just made, it may be helpful to some: http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=730...stcount=15

Thx
(This post was last modified: 2011-02-21 05:03 by toshiba1.)
find quote
Eric_S Offline
Member
Posts: 65
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #23
No need for DFU mode. I just used Tiny Umbrella earlier today. The current version will extract the ECID and all other relevant info without DFU.
find quote
nikiiv Offline
Senior Member
Posts: 176
Joined: Sep 2008
Reputation: 0
Post: #24
If TinyUmbrella does not recognize automatically your ATV2 just plug the power in the ATV. Worked for me
find quote
ratbrain Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #25
i've tried using TU to save my SHSH for my atv2.

ive tried with the power plugged in and not plugged in

two different pcs.

4 different versions of TU.

no luck.

can someone help?

i've saved SHSH for my iphone 4 and 3gs with no problems, but cant seem to save for ATV2....


thanks
find quote
Post Reply