Start XBMC on ATV2 at boot.

  Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
digitalhoax Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #1
Hi,
I have my AppleTV 2g setup with only the digital audio connected. When I do a reboot, XBMC is not running. As I have read in another thread, autoboot in XBMC is not available atm.
This wouldn't be as bad if I figured out how to start xbmc from a terminal. The etc/init.d/ method doesn't work as there is no init.d ...
Can anyone tell me how to do this?
Thanks and regards,
dih
find quote
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,479
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #2
On the AppleTV2, xbmc is a frontrow plugin. There's nothing for you to 'start' under the command-line. I've mentioned this time and time again. You cannot force frontrow to automatically select and run the xbmc frapp.

Any post regarding getting xbmc for atv2 to run at startup will now be ignored by the xbmc atv2 devs.

PS. init does not exist on darwin, launchd is used instead of init.


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find quote
digitalhoax Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #3
Thanks for your reply, I haven't found that info anywhere (except for the part about the autostart, as I already wrote in the first post).
find quote
Ilia Offline
Fan
Posts: 317
Joined: Dec 2008
Reputation: 0
Post: #4
Is it possible to create a plist and launch on start up? using launchd

I remember seeing it somewhere for appletv1 on this forum

Current setup:
Amlogic M3/MX + Linux + BOXiK Skin + Pioneer vsx520 + Dali Lektor 6

Previous setup:
Revo 3700 + flirc + OpenElec nightlies + Quartz + Pioneer vsx520 + Dali Lektor 6
atv1 + Crystalbuntu + XBMC nightly + xperience1080
find quote
Memphiz Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 10,657
Joined: Feb 2011
Reputation: 112
Location: germany
Post: #5
nope ... once and last again ... xbmc is not an application on atv2 it is an addon for the apple frontend and loaded from it ... nothing we know about unix, or linux or macos will help us for getting it launched other then by selecting it from the apple menu.
find quote
zoeck Offline
Junior Member
Posts: 16
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Location: Germany
Post: #6
Ilia Wrote:I remember seeing it somewhere for appletv1 on this forum

But ATV1 = PPC with an modfidied OSX and the ATV2 is iOS based!

There are big Hard- AND Software differences between the old and the new ATV...
find quote
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,479
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #7
zoeck Wrote:But ATV1 = PPC with an modfidied OSX and the ATV2 is iOS based!

Buzz, wrong, ATV1 is i386 running OSX 10.4.7+


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find quote
anomaly256 Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #8
Memphiz Wrote:nothing we know about unix, or linux or macos will help us for getting it launched other then by selecting it from the apple menu.

Apart from, maybe, patching Frontrow. Trivial in theory, but a hell full of little black bricks in practice Smile
find quote
Ned Scott Offline
Team-XBMC Wiki Guy
Posts: 19,902
Joined: Jan 2011
Reputation: 247
Location: Arizona, USA
Post: #9
davilla Wrote:On the AppleTV2, xbmc is a frontrow plugin. There's nothing for you to 'start' under the command-line. I've mentioned this time and time again. You cannot force frontrow to automatically select and run the xbmc frapp.

Any post regarding getting xbmc for atv2 to run at startup will now be ignored by the xbmc atv2 devs.

PS. init does not exist on darwin, launchd is used instead of init.

Just wondering, what about on the iPhone/iPad?
find quote
zoeck Offline
Junior Member
Posts: 16
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Location: Germany
Post: #10
davilla Wrote:Buzz, wrong, ATV1 is i386 running OSX 10.4.7+

Oh crap, my mistake Smile
find quote
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,479
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #11
Ok campers, you ask for it and now you can have it. Thanks to tomcool (with some poking from me), you can boot the atv2 and have it enter into xbmc directly. No more having to right button over and start it

How to install:

apt-get install org.tomcool.xbmc-booter

How to remove:

apt-get remove org.tomcool.xbmc-booter

This package is still being propagated to the various repos so give it a few hours to get pushed up.


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
(This post was last modified: 2011-03-01 00:30 by davilla.)
find quote
Shoesy Offline
Donor
Posts: 184
Joined: Jan 2010
Reputation: 1
Location: UK
Post: #12
Great News!

Check out my stationery blog- http://www.tailormadeinvites.co.uk
find quote
Fire69 Offline
Senior Member
Posts: 215
Joined: Mar 2006
Reputation: 4
Post: #13
Just when you had us all believing it wasn't possible! Wink

Great news!!
Not in the repo yet, so I'll have to wait until tomorow to test...
find quote
Memphiz Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 10,657
Joined: Feb 2011
Reputation: 112
Location: germany
Post: #14
i bet he used the mainmenu plugin thing somehow ... great thing...
find quote
Stiffler Offline
Member
Posts: 77
Joined: Feb 2011
Reputation: 7
Location: Manchester (UK)
Post: #15
Excellent news! Bye bye front row, you shall not be missed...

[Image: widget] Don't even think about my mother!
find quote
Post Reply