[AppleTV2] HOW TO Stop ATV2 from checking for updates and CRASHING

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thread Closed
tjanuranus Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #46
that didn't work either. What should i do? This is unusable now! WTF
find
dacaban Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #47
I was suffering from crashes. I added the entries to the /etc/hosts file and all is well now! Many thanks. Smile
find
bircoe Offline
Senior Member
Posts: 192
Joined: Feb 2011
Reputation: 1
Post: #48
tjanuranus Wrote:that didn't work either. What should i do? This is unusable now! WTF

Could be related to this:
http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=754...stcount=13
find
tjanuranus Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #49
maybe but i'm nut sure what to do except for not using XBMC.. which i really like so that sucks. Does anyone know if this is also happening to plex or if this is just happening to XBMC?
find
zoid_99 Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Mar 2011
Reputation: 0
Post: #50
When I try:

apt-get update && apt-get upgrade


to I get:


The following packages have been kept back:
com.nito.nitotv
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 1 not upgraded.
find
sjskent Offline
Junior Member
Posts: 29
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #51
Just so you know, you helped keep my marriage happy! The kids are now able to watch movies again and everyone is happy. Thank you!!! This patch worked. After i applied the commands I went ahead and rebooted my ATV, based on feedback from other users, and all is working well.
find
zoid_99 Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Mar 2011
Reputation: 0
Post: #52
sjskent Wrote:Just so you know, you helped keep my marriage happy! The kids are now able to watch movies again and everyone is happy. Thank you!!! This patch worked. After i applied the commands I went ahead and rebooted my ATV, based on feedback from other users, and all is working well.

This fix indeed works well. I thought I was going to have so ship my ATV2 back because it was crashing.
find
bircoe Offline
Senior Member
Posts: 192
Joined: Feb 2011
Reputation: 1
Post: #53
zoid_99 Wrote:When I try:

apt-get update && apt-get upgrade


to I get:


The following packages have been kept back:
com.nito.nitotv
0 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 1 not upgraded.

To upgrade packages that have been held back you'll have to use apt-get dist-upgrade
find
bircoe Offline
Senior Member
Posts: 192
Joined: Feb 2011
Reputation: 1
Post: #54
sjskent Wrote:Just so you know, you helped keep my marriage happy! The kids are now able to watch movies again and everyone is happy. Thank you!!! This patch worked. After i applied the commands I went ahead and rebooted my ATV, based on feedback from other users, and all is working well.

Your Welcome... just for reference I've had no reason to reboot after adding the entries to the hosts file, the changes are instant.
find
jd2157 Offline
Fan
Posts: 642
Joined: Jan 2011
Reputation: 0
Location: Nova Scotia
Post: #55
bircoe Wrote:To upgrade packages that have been held back you'll have to use apt-get dist-upgrade

Updated the notes in the OP to include the apt-get dist-upgrade command as something else people can try if the previous two commands don't work. Should help eliminate a few questions... if the post gets read Smile
find
dfiler Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #56
updatebegone is installed but had no effect on my appleTV2.

It was necessary to manually add loopback entries for the three addresses instead.

Also interesting to note is that more doesn't seem to work but less does. less confirmed that /etc/hosts was updated as intended.
find
Yanni Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #57
Guys thank you for solving my problem. i tried numerous ways to get it going well and failed. i upgraded from 4.2.1 to 4.3 and XBMC was shutting down while playing. i had issues with 720 MKVs and MP4 mainly. basically guys shutting down XBMC unexpectedly in the begging of a movie, or not playing at all, to serious buffering.

so this is what i did:

down graded to 4.2.1 and run (via ssh on a Mac):

"apt-get update && apt-get upgrade"
and then:
"apt-get install com.nito.updatebegone"
and then:
echo "127.0.0.1 appldnld.apple.com" >> /etc/hosts
echo "127.0.0.1 mesu.apple.com" >> /etc/hosts
echo "127.0.0.1 appldnld.apple.com.edgesuite.net" >> /etc/hosts

then just like JD2157 said:

If you can ssh into your atv2, run "ping mesu.apple.com" and if the IP is 127.0.0.1 in the response then the /etc/hosts file is fine.

good work guys. and thanks JD2157
find
Yanni Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #58
XBMC shuts off while trying trying to play MP4 and MKVs.

all seems to work well, then few days later, xbmc shuts off and goes back to apple TV menu.
when i try to pay MP4 and MKVs (AVI does not shuts down xbmc).
i run this code:
echo "127.0.0.1 appldnld.apple.com" >> /etc/hosts
echo "127.0.0.1 mesu.apple.com" >> /etc/hosts
echo "127.0.0.1 appldnld.apple.com.edgesuite.net" >> /etc/hosts

and
apt-get update && apt-get upgrade
apt-get install com.nito.updatebegone

when i ping it via Mac ssh "ping mesu.apple.com"

i get

64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=0 ttl=64 time=0.244 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.201 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.283 ms
64 bytes from 127.0.0.1: icmp_seq=3 ttl=64 time=0.170 ms



any idea what is the problem and how can i get MKVs and MP4 to play?

thanks.
find
dandar Offline
Junior Member
Posts: 6
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #59
I think you need to stay on 4.2.1 in order to be able to play MKVs.
find
Yanni Offline
Junior Member
Posts: 11
Joined: Apr 2011
Reputation: 0
Post: #60
Hi Dan,

i am running 4.2.1

it worked well with mkvs and mp4 for few days and yesterday it crashed.
avi play well. funny.

i tried to ftp and copy this:

Apple-TV:/ root# cat /etc/hosts
##
# Host Database
#
# localhost is used to configure the loopback interface
# when the system is booting. Do not change this entry.
##
127.0.0.1 localhost
255.255.255.255 broadcasthost
::1 localhost
fe80::1%lo0 localhost

127.0.0.1 mesu.apple.com


still does not work. i did the these commands:

# apt-get update && apt-get upgrade
# apt-get install com.nito.updatebegone

and still crashes.
find