[old] Unofficial semi-nightly build FAQ/info/issues (here for archival purposes)

  Thread Rating:
  • 2 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Thread Closed
bole5 Offline
Junior Member
Posts: 41
Joined: Feb 2011
Reputation: 7
Post: #211
jacaru Wrote:I have found something. If I go directly to the .vob file and play it, it plays fine. If I go to the VIDEO_TS folder and play it for the full dvd: the distributor and copyright videoclips play fine. Then I get the dvd language selection menu; and then the main dvd menu videoclip and episodes end up playing slowly at 3fps.

I guess it makes no sense sending you a clip right now. I will try the other change you suggested.

Thank you for posting debug information. As you pointed out the clip plays fine in the file mode, so there is no need to post your sample.
I've also looked at your IOSAudioRingBuffer log and it too looks ok, meaning that the audio patch is not causing the problem.
find
saunderez Offline
Junior Member
Posts: 21
Joined: Jan 2011
Reputation: 1
Post: #212
popcornmix Wrote:I'm finding WEB-DL rips don't play properly with latest (2nd May) nightly.
Here is a log.

Looks like the frames are played out of order producing a very juddery effect.
Latest episodes of Fringe and The Killing both do this. The files both play correctly on Popcorn Hour. I'm on iOS 4.2.1.

I can confirm this is happening with all WEB-DLs. Doesn't matter if they were created yesterday or a year ago they all result in the same stuttering.
find
locomot1f Offline
Posting Freak
Posts: 958
Joined: Mar 2011
Reputation: 8
Location: ohio
Rainbow  XBMS Client/ Server not working
Post: #213
peace,

Here's my error log:
Code:
09:11:23 T:85217280 M:109101056   DEBUG: CGUIMediaWindow::GetDirectory (xbms://192.168.10.32:1400/)
09:11:23 T:85217280 M:109101056   DEBUG:   ParentPath = [sources://video/]
09:11:23 T:85217280 M:109101056 WARNING: Create - Unsupported protocol(xbms) in xbms://192.168.10.32:1400/
09:11:23 T:85217280 M:109101056   ERROR: CGUIMediaWindow::GetDirectory(xbms://192.168.10.32:1400/) failed
09:11:23 T:85217280 M:109101056   DEBUG: CGUIMediaWindow::GetDirectory (sources://video/)

Like I said before, it was there in the April 17 build, but since then, it seems to have been removed. Just wondering if this was on purpose, and I need to find another way to stream video, or if this was an oversight... I hoping the latter.

Step Taken:
1) Go to Video Section
2) Go to Add Source
3) Go to Add another source
4) Select Browse
5) Try to browse for the protocol XBMS

It's not there anymore. I don't know what else to tell you.:confused2:
find
R0MSTER Offline
Member
Posts: 84
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #214
locomot1f Wrote:peace,

Here's my error log:
Code:
09:11:23 T:85217280 M:109101056   DEBUG: CGUIMediaWindow::GetDirectory (xbms://192.168.10.32:1400/)
09:11:23 T:85217280 M:109101056   DEBUG:   ParentPath = [sources://video/]
09:11:23 T:85217280 M:109101056 WARNING: Create - Unsupported protocol(xbms) in xbms://192.168.10.32:1400/
09:11:23 T:85217280 M:109101056   ERROR: CGUIMediaWindow::GetDirectory(xbms://192.168.10.32:1400/) failed
09:11:23 T:85217280 M:109101056   DEBUG: CGUIMediaWindow::GetDirectory (sources://video/)

Like I said before, it was there in the April 17 build, but since then, it seems to have been removed. Just wondering if this was on purpose, and I need to find another way to stream video, or if this was an oversight... I hoping the latter.

Step Taken:
1) Go to Video Section
2) Go to Add Source
3) Go to Add another source
4) Select Browse
5) Try to browse for the protocol XBMS

It's not there anymore. I don't know what else to tell you.:confused2:

Looks like Davilla removed support for LibXBMS according to this commit, not sure why
https://github.com/xbmc/xbmc/commit/ec7f...db0fe23b46

Regards,
find
locomot1f Offline
Posting Freak
Posts: 958
Joined: Mar 2011
Reputation: 8
Location: ohio
Post: #215
R0MSTER Wrote:Looks like Davilla removed support for LibXBMS according to this commit, not sure why
https://github.com/xbmc/xbmc/commit/ec7f...db0fe23b46

Regards,


thanks, R0MSTER!

Davilla... would it help to know that people might still be using this. I prefer this method of streaming to SMB. i have a lot of trouble even getting my Mac OS X to show up on XBMC; whereas XBMS is flawless!!

but again, I do speak for myself.
find
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,508
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #216
LibXBMS was removed due to licensing issue in https://github.com/xbmc/xbmc/commit/1424...e13033fe13

https://github.com/xbmc/xbmc/commit/ec7f...db0fe23b46 just cleaned up the xcode projects as there was a ref to the non-existant directory.


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find
ky0_sama Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Mar 2011
Reputation: 0
Post: #217
I was looking through all the commits, and then got tired. Are SSA subs supported yet?
(just curious) >.>
find
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,508
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #218
ky0_sama Wrote:I was looking through all the commits, and then got tired. Are SSA subs supported yet?
(just curious) >.>

no.


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 11,219
Joined: Feb 2011
Reputation: 114
Location: germany
Post: #219
I can reproduce the crash and wanted to add the corresponding symbolicated crashlog:

http://pastebin.com/Bgud5MMu

@Davilla - any chance we get the symbols back in the crashlogs per default?

It crashs in libexif-arm-osx.so ... i'm sorry - but i'm out of time for debugging this thing by myself ... Sad

ricky42 Wrote:Having a problem (xbmc crash) with viewing certain photos using the xbmc Picture viewer.
Initially I couldn't view any photos, then I found that I have to switch off "Show EXIF picture information" in the Settings which I did.
Thumbnails are displayed correctly, but once I get to photos with a certain raw camera format, xbmc crashes and I am back in the atv2 main menu after a lowtide restart.
The photo was taken with a Sony DSC-HX5V (10.2Mpx), while photos with a HDR-SR12E are showing fine.
When using the slideshow, the first few photos (w/o GPS data) are showing fine and the suddenly xbmc crashes (as soon as the first DSC-HX5V photo is to be displayed).

Platform: atv2
iOS: 4.2.1 (4.3) (8F202)
Built on May 2 2011 (Git:20110430-f5e63e6)
nitoTV (0.6.7)
Install Method: dpkg

xbmc.log

Sample JPG

Is it maybe GPS related as the photos in question contain GPS data, while the others do not.



One more remark; After I installed (upgrade from 1-April nightly) the previous mid-April nightly version, I got OpenGL errors on every page. Had to delete the OpenGL plugin as I could not find a way to disable it. (sorry no log) ...
find
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,508
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #220
Memphiz Wrote:@Davilla - any chance we get the symbols back in the crashlogs per default?

Tell me how and I'll make it happen.


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 11,219
Joined: Feb 2011
Reputation: 114
Location: germany
Post: #221
Mhh played a bit with project settings but didn't get the symbols into the crash logs. Even compiling the Debug target didn't make this work. Could this be a "feature" of the 4.2.x Apple iOS? *grml*.
find
_api_ Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: May 2011
Reputation: 0
Post: #222
Hello guys,
just wanted to report the problem I'm having with playback. The app crashes on all 1080P mkv movies at some point (about 60-80 seconds into a movie),
I also got it crashed on SD .mkv movie as well. Same error every time - frontrow can't allocate enough memory. Here is (hopefully) all required info for the debug.
If needed I can provide any additional info.

AppleTV2:
Darwin Apple-TV 11.0.0 Darwin Kernel Version 11.0.0: Thu Feb 10 21:46:56 PST 2011; root:xnu-1735.46~2/RELEASE_ARM_S5L8930X AppleTV2,1 arm K66AP Darwin

OS version: 4.3.1 (OS 8F202, IR 01.28, iBoot 1072.59)
S/W version:4.2.1 / 2100

XBMC PRE-11.0 Git:20110430-f5e64e6 (Compiled : May 2 2011)

Installed with dpkg -i latest_atv2.deb from http://hadm.net/~keith/xbmc_atv2/latest_atv2.deb on May 3rd.

Logs:

SD movie:
xbmc.log - http://pastebin.com/H0n231w0
syslog - http://pastebin.com/fKy6xBYP
crashreport - http://pastebin.com/8YCNxpUg
mediainfo - http://pastebin.com/tZ40xfY6

1080P movie:
xbmc.log - http://pastebin.com/YyCTi02J
syslog - http://pastebin.com/FG1GdNms
crashreport - http://pastebin.com/3ijH2aay
mediainfo - http://pastebin.com/hZdiwg00

Just in case extra pkgs installed:
Name Version Description
+++-=========================-=========================-==================================================================
ii com.nito 0-1 nitoTV APT Signing Key
ii com.nito.gs 0.1-3 Mobile substrate tweak that fixes the green screen problem on rebo
ii com.nito.nitotv 0.6.7-1 New and improved installer including package queues, weather, RSS,
ii cydia 1.0.3366-1 graphical iPhone front-end for APT
ii cydia-sources 0-11 recommended third party repositories
ii org.awkwardtv 0-1 AwkwardTV APT Signing Key
ii org.xbmc.repo 0-1 xbmc for AppleTV 2 repository
ii org.xbmc.xbmc-atv2 10.0-7 XBMC Multimedia Center for AppleTV 2
ii org.xbmc.xbmc-seatbeltunl 1.0-2 XBMC tweeks, removes seatbelt

Thanks,
Alex
find
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,508
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #223
@_api_, very nice report. I wish everyone would take this as an example when posting.

Someone is trying to allocate an insane amount of memory.

9409 May 4 15:08:41 Apple-TV com.apple.frontrow[302]: AppleTV(302,0x66a2000) malloc: *** mmap(size=779431936) failed (error code=12)

779431936 (decimal) in hex is 0x2E753000 which looks like memory pointer.

This will be tricky to find. To catch it, would have to disable watchdog, install gdb, attach gdb to the AppleTV pid, run xbmc and when it crashes, it will crash into gdb when you can then do a backtrace all to see why.


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find
kevin71246 Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: May 2011
Reputation: 0
Post: #224
Maybe I'm blind, but I was wondering if there are dev environment setup steps for developing XBMC for Apple TV 2gen. I see other environments on the wiki but not that: http://wiki.xbmc.org/index.php?title=XBMC_development Or maybe I should just follow Mac instructions? http://wiki.xbmc.org/index.php?title=XBMC_for_Mac Please update or throw me a clue Smile Thanks!
find
keith Offline
Team-Kodi Member
Posts: 706
Joined: Sep 2007
Reputation: 3
Location: SF, CA
Post: #225
kevin71246 Wrote:Maybe I'm blind, but I was wondering if there are dev environment setup steps for developing XBMC for Apple TV 2gen. I see other environments on the wiki but not that: http://wiki.xbmc.org/index.php?title=XBMC_development Or maybe I should just follow Mac instructions? http://wiki.xbmc.org/index.php?title=XBMC_for_Mac Please update or throw me a clue Smile Thanks!

https://github.com/xbmc/xbmc/blob/master/README.ios

Some things are wrong, use 'git clone https://github.com/xbmc/xbmc.git' instead of subversion but that's what I used. There's a thread I started calling 'trying to build ATV2' thats old but has some useful info. good luck.

FOR IOS: xbmc.log: /var/mobile/Library/Preferences/xbmc.log (be sure to enable debugging)
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
find
Thread Closed