Script Failed! plugin.video.youtube

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
JimL Offline
Junior Member
Posts: 24
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #1
XBMC, Platform: Windows 7, 64-bit (WoW) build 7600. Built on Aug 12 2011 (Git:20110812-a75cce4, compiler 1600)
Intel® Core™2 CPU 6600 @ 2.40GHz
Desktop Resolution: 1920x1080 32Bit at 30Hz
Running with restricted rights
Aero is enabled

Youtube plugin (top movies, search, etc)
Youtube trailers in MovieDB
X Youtube login, trows Script Failed! plugin.video.youtube

Anyone have any ideas?

Code:
13:54:28 T:11216   DEBUG: CGUIMediaWindow::GetDirectory (plugin://plugin.video.youtube)
13:54:28 T:11216   DEBUG:   ParentPath = [plugin://plugin.video.youtube]
13:54:28 T:11216   DEBUG: XFILE::CPluginDirectory::StartScript - calling plugin YouTube('plugin://plugin.video.youtube/','0','')
13:54:28 T:11216    INFO: initializing python engine.
13:54:28 T:11216   DEBUG: new python thread created. id=4
13:54:28 T:11216   DEBUG: XFILE::CPluginDirectory::WaitOnScriptResult - waiting on the YouTube plugin...
13:54:28 T:240   DEBUG: Thread XBPyThread start, auto delete: 0
13:54:28 T:240   DEBUG: Python thread: start processing
13:54:28 T:240  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
13:54:28 T:240   DEBUG: XBPyThread::Process - The source file to load is C:\Users\Jim\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube\default.py
13:54:28 T:240   DEBUG: XBPyThread::Process - Setting the Python path to C:\Users\Jim\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube;C:\Users\Jim\AppDa​ta\Roaming\XBMC\addons\script.module.simplejson\lib;C:\Users\Jim\AppData\Roaming​\XBMC\addons\script.module.beautifulsoup\lib;C:\Program Files (x86)\XBMC\addons\script.module.pil\lib;C:\Program Files (x86)\XBMC\addons\script.module.pysqlite\lib;C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python\DLLs;C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python\Lib;C:\Program Files (x86)\XBMC\python26.zip;C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python\lib\plat-win;C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python\lib\lib-tk;C:\Program Files (x86)\XBMC;C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python;C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python\lib\site-packages;
13:54:28 T:240   DEBUG: XBPyThread::Process - Entering source directory C:\Users\Jim\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube
13:54:28 T:240   DEBUG: Instantiating addon using automatically obtained id of "plugin.video.youtube" dependent on version 2.0 of the xbmc.python api
13:54:29 T:240  NOTICE: YouTube2.6.1
13:54:29 T:11216   DEBUG: XFILE::CPluginDirectory::WaitOnScriptResult- plugin returned successfully
13:54:29 T:240    INFO: Scriptresult: Success
13:54:29 T:240    INFO: Python script stopped
13:54:29 T:240   DEBUG: Thread XBPyThread 240 terminating
13:54:29 T:11228   DEBUG: Thread Background Loader start, auto delete: 0
13:54:29 T:11228   DEBUG: Thread Background Loader 11228 terminating
13:54:29 T:11216   DEBUG: CApplication::ExecuteXBMCAction : Translating SetFocus(50)
13:54:29 T:11216   DEBUG: CApplication::ExecuteXBMCAction : To SetFocus(50)
13:54:29 T:11216   DEBUG: waiting for python thread 4 to stop
13:54:29 T:11216   DEBUG: python thread 4 destructed
13:54:29 T:11216   DEBUG: ------ Window Deinit (DialogFavourites.xml) ------
13:54:29 T:10352   DEBUG: CImageLoader::DoWork - took 270 ms to load special://skin/backgrounds/curtains.jpg
13:54:34 T:11216   DEBUG: CApplication::OnKey: return (f00d) pressed, action is Select
13:54:34 T:11216   DEBUG: CGUIMediaWindow::GetDirectory (plugin://plugin.video.youtube/?path=/root/login&action=settings&)
13:54:34 T:11216   DEBUG:   ParentPath = [plugin://plugin.video.youtube]
13:54:34 T:10932   DEBUG: XFILE::CPluginDirectory::StartScript - calling plugin YouTube('plugin://plugin.video.youtube/','0','?path=/root/login&action=settings&')
13:54:34 T:10932    INFO: initializing python engine.
13:54:34 T:10932   DEBUG: new python thread created. id=5
13:54:34 T:10932   DEBUG: XFILE::CPluginDirectory::WaitOnScriptResult - waiting on the YouTube plugin...
13:54:34 T:10252   DEBUG: Thread XBPyThread start, auto delete: 0
13:54:34 T:10252   DEBUG: Python thread: start processing
13:54:34 T:10252  NOTICE: -->Python Interpreter Initialized<--
13:54:34 T:10252   DEBUG: XBPyThread::Process - The source file to load is C:\Users\Jim\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube\default.py
13:54:34 T:10252   DEBUG: XBPyThread::Process - Setting the Python path to C:\Users\Jim\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube;C:\Users\Jim\AppDa​ta\Roaming\XBMC\addons\script.module.simplejson\lib;C:\Users\Jim\AppData\Roaming​\XBMC\addons\script.module.beautifulsoup\lib;C:\Program Files (x86)\XBMC\addons\script.module.pil\lib;C:\Program Files (x86)\XBMC\addons\script.module.pysqlite\lib;C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python\DLLs;C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python\Lib;C:\Program Files (x86)\XBMC\python26.zip;C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python\lib\plat-win;C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python\lib\lib-tk;C:\Program Files (x86)\XBMC;C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python;C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python\lib\site-packages;
13:54:34 T:10252   DEBUG: XBPyThread::Process - Entering source directory C:\Users\Jim\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube
13:54:34 T:10252   DEBUG: Instantiating addon using automatically obtained id of "plugin.video.youtube" dependent on version 2.0 of the xbmc.python api
13:54:34 T:10252  NOTICE: YouTube2.6.1
13:54:35 T:11216   DEBUG: ------ Window Init (DialogBusy.xml) ------
13:54:35 T:11216   DEBUG: ------ Window Init (DialogAddonSettings.xml) ------
13:54:35 T:11216    INFO: Loading skin file: DialogAddonSettings.xml
13:54:35 T:11216   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 50, sym: 0112, unicode: 0000, modifier: 0
13:54:35 T:11216   DEBUG: CApplication::OnKey: down (f081) pressed, action is Down
13:54:36 T:11216   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 50, sym: 0112, unicode: 0000, modifier: 0
13:54:36 T:11216   DEBUG: CApplication::OnKey: down (f081) pressed, action is Down
13:54:36 T:11216   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 50, sym: 0112, unicode: 0000, modifier: 0
13:54:36 T:11216   DEBUG: CApplication::OnKey: down (f081) pressed, action is Down
13:54:36 T:11216   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 50, sym: 0112, unicode: 0000, modifier: 0
13:54:36 T:11216   DEBUG: CApplication::OnKey: down (f081) pressed, action is Down
13:54:36 T:11216   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 50, sym: 0112, unicode: 0000, modifier: 0
13:54:36 T:11216   DEBUG: CApplication::OnKey: down (f081) pressed, action is Down
13:54:37 T:11216   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 50, sym: 0112, unicode: 0000, modifier: 0
13:54:37 T:11216   DEBUG: CApplication::OnKey: down (f081) pressed, action is Down
13:54:37 T:11216   DEBUG: SDLKeyboard: scancode: 1c, sym: 000d, unicode: 000d, modifier: 0
13:54:37 T:11216   DEBUG: CApplication::OnKey: return (f00d) pressed, action is Select
13:54:37 T:11216   DEBUG: ------ Window Deinit (DialogAddonSettings.xml) ------
13:54:37 T:10932    INFO: Loading skin file: DialogProgress.xml
13:54:37 T:10932   DEBUG: DialogProgress::StartModal called
13:54:37 T:10932   DEBUG: ------ Window Init (DialogProgress.xml) ------
13:54:42 T:11216    INFO: XCURL::DllLibCurlGlobal::CheckIdle - Closing session to http://xoap.weather.com (easy=02F06D38, multi=02EF4080)
13:54:47 T:10252    INFO: -->Python script returned the following error<--
13:54:47 T:10252   ERROR: Error Type: <type 'exceptions.ValueError'>
13:54:47 T:10252   ERROR: Error Contents: No JSON object could be decoded
13:54:47 T:10252   ERROR: Traceback (most recent call last):
                                              File "C:\Users\Jim\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube\default.py", line 75, in <module>
                                                __navigation__.executeAction(params)
                                              File "C:\Users\Jim\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube\YouTubeNavigation.​py", line 125, in executeAction
                                                self.__login__.login(params)
                                              File "C:\Users\Jim\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube\YouTubeLogin.py", line 74, in login
                                                (result, status) = self._apiLogin()
                                              File "C:\Users\Jim\AppData\Roaming\XBMC\addons\plugin.video.youtube\YouTubeLogin.py", line 133, in _apiLogin
                                                oauth = json.loads(ret["content"])
                                              File "C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python\Lib\json\__init__.py", line 307, in loads
                                                return _default_decoder.decode(s)
                                              File "C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python\Lib\json\decoder.py", line 319, in decode
                                                obj, end = self.raw_decode(s, idx=_w(s, 0).end())
                                              File "C:\Program Files (x86)\XBMC\system\python\Lib\json\decoder.py", line 338, in raw_decode
                                                raise ValueError("No JSON object could be decoded")
                                            ValueError: No JSON object could be decoded
13:54:47 T:10252    INFO: -->End of Python script error report<--
13:54:47 T:11216   DEBUG: ------ Window Init (DialogKaiToast.xml) ------
13:54:47 T:10252    INFO: Python script stopped
(This post was last modified: 2011-08-14 14:09 by JimL.)
find quote
jhsrennie Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 7,248
Joined: Nov 2008
Reputation: 119
Location: Chester, UK
Post: #2
Can you post the entire debug log on pastebin.com (don't post it here!!).

JR
find quote
JimL Offline
Junior Member
Posts: 24
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #3
sure Smile

http://pastebin.com/yeC1b1Uw
find quote
Dannydeman Offline
Senior Member
Posts: 179
Joined: Sep 2008
Reputation: 0
Post: #4
Have the same problem, with the latest night build. When I want to wacht a trailer, or send a video from my iPad, the YoUTube plugin settings pop-up, and when I press ok, I get the same error as TS.

[Image: widget]
find quote
JimL Offline
Junior Member
Posts: 24
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #5
Ok, I can watch trailers tho, and browse around and watch youtube clips in general. It's the logging in part that kills me, kinda annoying as I had this set up on Mediaportal so I have a few playlists I'm getting close to desperate to get back. How am I supposed to clean the apartment without my Youtube music...? Tongue
find quote
jhsrennie Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 7,248
Joined: Nov 2008
Reputation: 119
Location: Chester, UK
Post: #6
JimL Wrote:sure Smile

http://pastebin.com/yeC1b1Uw

Thanks. Using add-ons with nightly builds can be a bit fraught. The pre-Eden downloads of the add-on don't work properly with 10.1 and vice versa.

The add-on does work fine in v10.1, though because I test development builds I had to manually delete the plugin.video.youtube directory and reinstall the add-on to make it work. You could try deleting and reinstalling the add-on from your nightly build to see if that helps.

Whether it's relevant I don't know, but my Google username is blah@googlemail.com, but to make the add-on work I have to enter it as blah@gmail.com. In fact when I log into the Youtube web site with my googlemail.com address I see Youtube shows me logged as blah@gmail.com.

JR
find quote
JimL Offline
Junior Member
Posts: 24
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #7
Ok, I'll try out some stuff then. What's weird is that it passes the login check though, if I change userid/pass then it shows the standard "wrong user / password" dialog, so it shouldn't really be my creds.

In youtube I show up as a logged in username but I log in with my google-id.
find quote
jhsrennie Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 7,248
Joined: Nov 2008
Reputation: 119
Location: Chester, UK
Post: #8
I've just tried with the latest build of XBMC and after I deleted and reinstalled the Youtube add-on it does log in and retrieve my data.

JR
find quote
JimL Offline
Junior Member
Posts: 24
Joined: Aug 2011
Reputation: 0
Post: #9
Couldn't uninstall as plugin was needed for MovieDB.

Rolling the Youtube plugin back to v 2.1.0 did the trick for me though

edit: updating it to 2.6 breaks the login again.
find quote
jhsrennie Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 7,248
Joined: Nov 2008
Reputation: 119
Location: Chester, UK
Post: #10
Aha! My installation is using v2.1.0. Where did you get 2.6 from? When I installed from XBMC it installed the 2.1.0 version.

JR
find quote
ctawn Offline
Senior Member
Posts: 277
Joined: May 2009
Reputation: 0
Post: #11
I was also not able to login yesterday. My YouTube add-on is auto-updated to version 2.6.1. In the login notes it says that that version fixed login problems. However I am still getting the same error.

Previously for the login, I had "username" rather than "username@gmail.com", and it worked that way. Now I also tried "username@gmail.com" and that does not work either (neither now work).
find quote