[AppleTV2] Red Icon stuck in top right

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
blankpolert Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: May 2012
Reputation: 0
Post: #16
I had the same problem. Red mute icon was stuck in top right corner, and I tried every solution menitoned in this and other treads.
Edit guisettings.xml etc, but it always went back to -6000.

I found a VERY simple solution: Press the + key on your keyboard!

What I think happend was my iPhone app XBMC Commander overriding some XBMC audio setting and making XBMC play sound when it should be on mute, and to unmute XBMC is to just press + a few times.

Ta daaaaa...! Smile
find quote
SHO NUT Offline
Junior Member
Posts: 14
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
Post: #17
Not sure if you permanently solved it, but I had something similar on my Android Remote: Problem solved here:

http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid...pid1117398
find quote
Danymite Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Jun 2012
Reputation: 0
Post: #18
I had the same red mute icon when i installed XBMC Constellation remote for iPad. I solved this problem with the following procedure:

- Press the - or + button on your remote (in my case is the XBMC Constellation for iPad/iPhone) on the atv2 XBMC home page. The red mute icon should disappear.

Hope this helps.
find quote
rcaminos Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: May 2009
Reputation: 0
Post: #19
(2012-05-31 14:34)blankpolert Wrote:  I had the same problem. Red mute icon was stuck in top right corner, and I tried every solution menitoned in this and other treads.
Edit guisettings.xml etc, but it always went back to -6000.

I found a VERY simple solution: Press the + key on your keyboard!

What I think happened was my iPhone app XBMC Commander overriding some XBMC audio setting and making XBMC play sound when it should be on mute, and to unmute XBMC is to just press + a few times.

Ta daaaaa...! Smile

This worked for me and I believe it really solves the problem. I installed an iOS app called Constellation to control XBMC and it seems to default the volume to zero. What I don't understand is why I was still able to hear sound but whatever. The point is that XBMC has built in volume control and that icon is user feedback that the volume has been muted.
find quote
radorado Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Jul 2012
Reputation: 0
Post: #20
@blankpolert, @Danymite
Having no keyboard connected to my HTPC i rely on my iPhone as a keyboard. I tried AirMouse (Mobile Mouse), HippoRemote and even the official XBMC app but to no avail. The issue was that I falsely assumed all [ + ] or [Speaker +] buttons are created equal. What DID work for me was using the simple keyboard layout with the punctuation characters (!@#$%^&*) and tapping the + in there. Worked a treat!
find quote
bahman2000 Offline
Junior Member
Posts: 43
Joined: May 2011
Reputation: 0
Location: Muscat, Oman
Post: #21
how about the simple Vol + on your apple remote?
find quote
Jeff_W Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #22
(2012-05-31 14:34)blankpolert Wrote:  I had the same problem. Red mute icon was stuck in top right corner, and I tried every solution menitoned in this and other treads.
Edit guisettings.xml etc, but it always went back to -6000.

I found a VERY simple solution: Press the + key on your keyboard!

What I think happend was my iPhone app XBMC Commander overriding some XBMC audio setting and making XBMC play sound when it should be on mute, and to unmute XBMC is to just press + a few times.

Ta daaaaa...! Smile


THANK YOU! No idea how this happened. I'll just blame the kids. Big Grin
find quote
busold Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Apr 2013
Reputation: 0
Post: #23
I'm using OS X 10.8.3 and i'm not sure how to find the GUISettings.XML file to even edit it. I too am suffering from the muted icon/no volume
find quote
artrafael Offline
Team-XBMC Forum Moderator
Posts: 6,355
Joined: Jul 2010
Reputation: 111
Location: USA
Post: #24
Welcome to the XBMC forums.

Have you tried the solution in the post right above yours? No guisettings.xml editing necessary.
find quote
kegzo Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Jul 2014
Reputation: 0
Post: #25
(2012-01-24 00:35)Jeandw1 Wrote:  I don't know how it happened but when I logged into XBMX today there was a muted icon on the right side of the screen. I do not have any sound when watching movies but do have sound when navigation through XBMC.....plz help!

that happened to me last night during a video
find quote
Post Reply