Start XBMC Remote Desktop

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
filippobesana Offline
Junior Member
Posts: 6
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Post: #1
Hello,
i would know if it is possible to start XBMC in other PC (Windows XP) using Microsoft Remote Desktop.

I try to start but I have an initialization error. I suppose because OpenGL/DirectX can't start in Windows Termianl Server mode. It is correct? How can I manage XBMC with Remote Desktop ?

Thank you in advance.
Filippo
find quote
TeKo Offline
Posting Freak
Posts: 964
Joined: Dec 2011
Reputation: 11
Post: #2
Do you really need to see the Desktop?
Or just to play media?
find quote
gquiring Offline
Senior Member
Posts: 122
Joined: Nov 2004
Reputation: 1
Location: SC
Post: #3
filippobesana Wrote:Hello,
i would know if it is possible to start XBMC in other PC (Windows XP) using Microsoft Remote Desktop.

I try to start but I have an initialization error. I suppose because OpenGL/DirectX can't start in Windows Termianl Server mode. It is correct? How can I manage XBMC with Remote Desktop ?

Thank you in advance.
Filippo
If you need to remote manage the PC I would use a VNC server. I like TightVNC.

XBMC: Gigabyte GA-B75M, i3 IvyB 3.4ghz, 8gig ram, m4 Crucial SSD, Saphire HD6450, Logitech diNovo Mini
Storage: TheCus N5550 15tb and TheCus N4100Pro 8tb
HT: Panasonic V10P50 Plasma, Pioneer VSX-1121K, Pronto TSU-9400 remote
Software: Win 7 Ultimate x86, Eventghost, iPad 3 Constellation app
find quote
TeKo Offline
Posting Freak
Posts: 964
Joined: Dec 2011
Reputation: 11
Post: #4
Doesnt work with XBMC.
You can send Mouse/Keyboard commands but cant see XBMC on your PC monitor.
find quote
gquiring Offline
Senior Member
Posts: 122
Joined: Nov 2004
Reputation: 1
Location: SC
Post: #5
TeKo Wrote:Doesnt work with XBMC.
You can send Mouse/Keyboard commands but cant see XBMC on your PC monitor.
Huh? I see the movie and menus with TightVNC. It's laggy but works.

XBMC: Gigabyte GA-B75M, i3 IvyB 3.4ghz, 8gig ram, m4 Crucial SSD, Saphire HD6450, Logitech diNovo Mini
Storage: TheCus N5550 15tb and TheCus N4100Pro 8tb
HT: Panasonic V10P50 Plasma, Pioneer VSX-1121K, Pronto TSU-9400 remote
Software: Win 7 Ultimate x86, Eventghost, iPad 3 Constellation app
find quote
nordberg Offline
Junior Member
Posts: 41
Joined: Feb 2012
Reputation: 0
Post: #6
I recommend TeamViewer.
find quote
TeKo Offline
Posting Freak
Posts: 964
Joined: Dec 2011
Reputation: 11
Post: #7
gquiring Wrote:Huh? I see the movie and menus with TightVNC. It's laggy but works.

Hmm strange I only saw a black screen maybe just something in settings stopped using it anyways.
find quote
filippobesana Offline
Junior Member
Posts: 6
Joined: Jul 2011
Reputation: 0
Post: #8
Thank you all for replies.

Actually I use UltraVNC and I see only a black windows where I must see XBMC window.

TeamViewer may be an alternative. I know it but it don't came in my mind.

If it fail I'll try TightVNC.

Stay tuned.
find quote
gquiring Offline
Senior Member
Posts: 122
Joined: Nov 2004
Reputation: 1
Location: SC
Post: #9
filippobesana Wrote:Thank you all for replies.

Actually I use UltraVNC and I see only a black windows where I must see XBMC window.

TeamViewer may be an alternative. I know it but it don't came in my mind.

If it fail I'll try TightVNC.

Stay tuned.
When I use VNC I hit the backslash key to make XBMC run in a window which makes it less laggy and easier to do maintenance. When done just hit the backslash again for full screen. I think when you first VNC in it is a black screen, just hit a key to wake it up.

XBMC: Gigabyte GA-B75M, i3 IvyB 3.4ghz, 8gig ram, m4 Crucial SSD, Saphire HD6450, Logitech diNovo Mini
Storage: TheCus N5550 15tb and TheCus N4100Pro 8tb
HT: Panasonic V10P50 Plasma, Pioneer VSX-1121K, Pronto TSU-9400 remote
Software: Win 7 Ultimate x86, Eventghost, iPad 3 Constellation app
find quote
tomincville Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: May 2013
Reputation: 0
Post: #10
What Do I Have?

Was trying to find a way get remote desktop control of XMBC on a RPi. Followed a cpl things I found on Goggle and nothing worked. Installed tightvnc and just got a black screen. Today I typed the RPi ip address into my laptop and some type of XBMC interfaced popped up. Blank white panel with XBMC media center in the upper left and a menu: Remote- Movies-TV Shows-Music on the right.

Remote pops up a basic remote the operated the XBMC home screen on my tv! Yea!
The the other menus bring up box cover of videos in those libraries.
(This post was last modified: 2013-05-20 16:00 by tomincville.)
find quote