AirPlay as pulseaudio sink - 501 not implemented

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
alohre Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Jun 2009
Reputation: 0
Post: #1
Hi,

I have been trying to use the AirPlay support in XBMC to stream sound from my linux laptop using the RAOP support in pulseaudio. Unfortunately I have yet to get it working, and was wondering if there are anyone else that have tried this; and if you actually made it work ?

I am not sure if it is the libsharplay or pulseaudio AirPlay implementation that is the problem, but when registering the raop sink in pulseaudio I get a "501 not implemented" response from the XBMC AirPlay server. Following is the network dump that I get when registering the sink in pulseaudio:

Pulseaudio request:
Code:
ANNOUNCE rtsp://192.168.1.100/2886910935 RTSP/1.0
CSeq: 1
Content-Type: application/sdp
Content-Length: 572
User-Agent: iTunes/4.6 (Macintosh; U; PPC Mac OS X 10.3)
Client-Instance: c652c65f55199d9c
Apple-Challenge: d+OTumcCoapOPr0XwQtonw

v=0
o=iTunes 2886910935 0 IN IP4 192.168.1.100
s=iTunes
c=IN IP4 192.168.1.50
t=0 0
m=audio 0 RTP/AVP 96
a=rtpmap:96 AppleLossless
a=fmtp:96 4096 0 16 40 10 14 2 255 0 0 44100
a=rsaaeskey:k7pnAqGqTj69F8ELaJ+FcvhhRdN9vmNbCvo7laGh7Sj4WJIc2ZpsSn7MwVhTvBgxfLmh​WQ/IzXI49pNjNetlgfnl+Yj8E+y1YRufYtVMM0Shr85sshXJElhZ9/gGk/FW5f+O2N426pPtGu7NSVBGOLj/1bHwiCh3ppg1m0Rm/qmR+LJihgke+jDChJF0KHfHiRc4yZ39TEPTPjgUVrrBxDPFSC43pWLfE5ZNp5J2fiiiPBD/btJvoyZz9PwKlbqXaL39xz1hcTEIGOxzS70l4J7TJMkq7sLJxQ3gDEDBCtYKyusGupisu5e2xY2/wcGmsxruFnpcKY1m7Yqp0LfsIQ
a=aesiv:6SNJx0OJ5eB1zEk4sA2+eA

XBMC response:
Code:
HTTP/1.1 501 Not Implemented
Date: Mon Apr 16 16:08:28 2012


Pulseaudio command:
Code:
pactl load-module module-raop-sink server=192.168.1.50
(I am adding the sink manually, as the module-raop-discover module fails with a initialization error)



I am running pulseaudio_1.0-0ubuntu3.1 on amd64 and ubuntu oneiric and the XBMC box is running Maverick with the latest package from the team-xbmc PPA (11.0-pvr+p8~pre-natty-git20120402.0b73bfc-0ubuntu1~stable73~maverick)

As I am not sure if this is a pulseaudio or xbmc issue I'm not sure where to report this - or who might know how to troubleshoot the issue further; if anyone could bring some light to where I should report this, or even know a solution, please let me know.
find quote
cyberwizzard Offline
Member
Posts: 87
Joined: Dec 2008
Reputation: 6
Post: #2
Did you find out what was causing the issue? I can not get it to work either - not with Eden or a git version of XBMC...
find quote