Mac OS X - Help Plex vs XBMC Frodo (24p) no smooth

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Osti2 Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #1
Hi there!

I need your help because I don't solve the problem.

Mac mini 2008 (old model). I configure the screen setting for 24p.

With Plex (video smooth, no drop frames)
With XBMC (every 4-5 seconds 1 frame drop, no smooth)

I've tried everything on settings and no luck.

Do you know how to change xbmc player to run like Plex player?

Thank you
find quote
Ned Scott Offline
Team-XBMC Wiki Guy
Posts: 19,820
Joined: Jan 2011
Reputation: 247
Location: Arizona, USA
Post: #2
We need to know more about your settings in XBMC. Take screen shots, if you can. A debug log of when XBMC starts up would also be good.

You can make easy links to the XBMC wiki using double brackets around common XBMC words: [[debug log]] = debug log, [[Video library]] = Video library, [[SMB]] = SMB , [[userdata]] = userdata, etc
find quote
Osti2 Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #3
Hello Ned Scott

Here you have a screenshot:

[Image: HLLynSw.jpg]

and here's the log XBMC LOG

I hope it helps!!!


Thanks!!!!
(This post was last modified: 2013-09-06 19:53 by Osti2.)
find quote
Ned Scott Offline
Team-XBMC Wiki Guy
Posts: 19,820
Joined: Jan 2011
Reputation: 247
Location: Arizona, USA
Post: #4
I think it might be something funky with audio settings. XBMC is able to playback the video smoothly, but is trying to keep things in sync with audio (if I understand the logs correctly).

Can you take a screen shot of your audio settings? XBMC -> Settings -> System -> Audio output

You can make easy links to the XBMC wiki using double brackets around common XBMC words: [[debug log]] = debug log, [[Video library]] = Video library, [[SMB]] = SMB , [[userdata]] = userdata, etc
find quote
SpaceMonkey Offline
Posting Freak
Posts: 1,160
Joined: Aug 2008
Reputation: 24
Location: Finland
Post: #5
If you have one of the "sync to display" options turned on, try turning it off. Just a guess.
find quote
Osti2 Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #6
Hi there!

This is my audio settings:

[Image: koV1PZZ.jpg]

thks
find quote
Ned Scott Offline
Team-XBMC Wiki Guy
Posts: 19,820
Joined: Jan 2011
Reputation: 247
Location: Arizona, USA
Post: #7
(2013-09-07 13:02)Osti2 Wrote:  Hi there!

This is my audio settings:

[Image: koV1PZZ.jpg]

thks

Looks perfect. Hmm... not sure.

You can make easy links to the XBMC wiki using double brackets around common XBMC words: [[debug log]] = debug log, [[Video library]] = Video library, [[SMB]] = SMB , [[userdata]] = userdata, etc
find quote
Memphiz Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 10,621
Joined: Feb 2011
Reputation: 112
Location: germany
Post: #8
show the sync settings in system->video->playback

AppleTV2/iPhone/iPod: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for XBMC: Wiki NFS
HowTo configure avahi (zeroconf): Wiki Avahi
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ
find quote
Osti2 Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Sep 2013
Reputation: 0
Post: #9
Here:


[Image: pekVLuE.jpg]

thanks again
(This post was last modified: 2013-09-13 17:56 by Osti2.)
find quote