Video decoding problems on Mavericks

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
doug316 Offline
Junior Member
Posts: 8
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Post: #1
Assuming the same issue as on this thread.

On my MacMini, using various Gotham builds. Everything has been fine up until Mavericks upgrade. No issues on MacBook.

Note overlays are fine.

[Image: xbmc-video-problem.png]

Anyone else seeing this? Any ideas for a fix?
find quote
shotsboy123 Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #2
Got exactly the same problem, trying to get onto Navi-X and tried other software. The same interlacing problem occurs.. any fix found?
find quote
marshalleq Offline
Junior Member
Posts: 47
Joined: Oct 2008
Reputation: 0
Post: #3
I've got this same issue on Late 2012 Mac Mini. It only happens on some files (not very many actually but happens every time). Same files play on XBMC on Raspberry Pi Perfectly fine.

To get around it, switching the XBMC on Mac mini to software decoding works.

Unfortunately that makes XBMC crash more than it already does (on OSX Mavericks with XBMC13.0Alpha 9)
find quote
marioslink1 Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Aug 2013
Reputation: 0
Smile  RE: Video decoding problems on Mavericks
Post: #4
I've got this same issue.. any helpConfused
(This post was last modified: 2013-11-15 05:20 by marioslink1.)
find quote
Milupa Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #5
Same over here on a Mac Mini Late 2012.
find quote
Gigantur Offline
Senior Member
Posts: 115
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Location: Melbourne, Australia
Post: #6
Just a hunch - this is the only explanation I can find for it coming good for me (as it did) - do a clean install (including deleting the userdata folder)
find quote
Ned Scott Offline
Team-Kodi Wiki Guy
Posts: 21,202
Joined: Jan 2011
Reputation: 276
Location: Arizona, USA
Post: #7
(2013-12-02 11:08)Gigantur Wrote:  Just a hunch - this is the only explanation I can find for it coming good for me (as it did) - do a clean install (including deleting the userdata folder)

If someone tries this, try saving a backup of the old userdata folder and then maybe we can find which setting (probably in guisettings.xml) is the cause for the issue.

You can make easy links to the XBMC wiki using double brackets around common XBMC words: [[debug log]] = debug log, [[Video library]] = Video library, [[SMB]] = SMB , [[userdata]] = userdata, etc
find quote
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 11,219
Joined: Feb 2011
Reputation: 114
Location: germany
Post: #8
Its not guisettings related but some issue in the intel drivers in mavericks (this is an assumption).

Please try and report back:

http://mirrors.xbmc.org/test-builds/osx/...2-i386.dmg

AppleTV2/iPhone/iPod: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for XBMC: Wiki NFS
HowTo configure avahi (zeroconf): Wiki Avahi
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ
find quote
Milupa Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Nov 2013
Reputation: 0
Post: #9
Sems to work fine after a quick test. Will report my experiences when i tried to play some files.

In the meantime thank you very much for your support!
(This post was last modified: 2013-12-08 20:50 by Milupa.)
find quote
volcom45 Offline
Junior Member
Posts: 7
Joined: Oct 2013
Reputation: 0
Post: #10
Works as it should after this test build! Huge props to you Memphiz!! So glad to have this behind me!
find quote
lesarros Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Nov 2012
Reputation: 0
Post: #11
Works like a charm!
At 10.8.x and cause a lot of problems,most with audio for me,after some months go back to xbmc 11 (eden).
But now with 10.9 start xbmc 11 to have problems like 12.x etc
I nstalled yesrteday night the version of Memphiz recommended for 10.9 and has no problem.
Tested 1080p,720p,sd and audio with dts,,dd5.1,arc.2.0 & 5.1 and mp3.
No problems at all and with official skin of xbmc.
With other skins i had problems!
find quote
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 11,219
Joined: Feb 2011
Reputation: 114
Location: germany
Post: #12
This fix is commited to mainline and will be available in the next nightly build (at least if our server issues are sorted by then).

AppleTV2/iPhone/iPod: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for XBMC: Wiki NFS
HowTo configure avahi (zeroconf): Wiki Avahi
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ
find quote
Gigantur Offline
Senior Member
Posts: 115
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Location: Melbourne, Australia
Post: #13
Is there an x86-64 version of this test build ?

Happy to test if so - latest nightly still shows artifacts with the sample mkv from this post http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=175120
find quote
Memphiz Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 11,219
Joined: Feb 2011
Reputation: 114
Location: germany
Post: #14
our servers are still influenced (read xbmc.org) leading that there are no nightly builds uploaded atm. Just be a bit mor patient while we are moving stuff to a new server - in a couple of days the nightlies should be up and running again and then there will be a 64bit version of this aswell.

AppleTV2/iPhone/iPod: HowTo find debug logs and everything else which the devs like so much: click here
HowTo setup NFS for XBMC: Wiki NFS
HowTo configure avahi (zeroconf): Wiki Avahi
READ THE IOS FAQ!: iOS FAQ
find quote
Gigantur Offline
Senior Member
Posts: 115
Joined: Dec 2012
Reputation: 0
Location: Melbourne, Australia
Post: #15
Got it. Artifacts are gone and all is good in the world again Smile
find quote
Post Reply