Ouya Gotham beta 3: distorted image and issues with DVD menu

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
kees667 Offline
Fan
Posts: 713
Joined: Oct 2004
Reputation: 6
Post: #1
Running Gotham beta 3 on my Ouya. Most movies run fine but two have issues, and had in the last betas as well so I decided to post the issues. Really must stress the other 60 run fine but perhaps this can help improve the final version.

Issue 1: Movie captain Philips shows a pulsating fully distorted image, every second or so a few frames look fine
-Same issue in older SPMC 12.4.1 build for ouya based on frodo
-Runs fine on my Asrock 330 with either frodo or Gotham beta 3
Pictures of the issue:
http://s1223.photobucket.com/user/glengo...8.jpg.html
http://s1223.photobucket.com/user/glengo...7.jpg.html
http://s1223.photobucket.com/user/glengo...f.jpg.html
XBMC nfo (created by ember) says:
<aspect>1.778</aspect>
<codec>h264</codec>
<durationinseconds>8044</durationinseconds>
<height>1080</height>
<language>eng</language>
<longlanguage>English</longlanguage>
<scantype>Progressive</scantype>
<width>1920</width>
<bitrate>0</bitrate>
<multiView_Count />
<encodedSettings />

I also played it on my laptop in MPC-HC and it gives these file properties:
General
Unique ID : 230150242246372047808325353677042876131 (0xAD255306F705BD169E6D9D4FA181FEE3)
Complete name : U:\Movies\Captain_Phillips (2013)\Captain.Phillips.mkv
Format : Matroska
Format version : Version 2
File size : 26.1 GiB
Duration : 2h 14mn
Overall bit rate mode : Variable
Overall bit rate : 27.9 Mbps
Movie name : Captain Phillips
Encoded date : UTC 2014-01-09 09:18:26
Writing application : MakeMKV v1.8.7 win(x64-release)
Writing library : libmakemkv v1.8.7 (1.3.0/1.4.1) win(x64-release)

Video
ID : 1
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4.1
Format settings, CABAC : Yes
Format settings, ReFrames : 2 frames
Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
Duration : 2h 14mn
Bit rate mode : Variable
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate mode : Constant
Frame rate : 23.976 fps
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Language : English
Default : No
Forced : No

Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Codec ID : A_DTS
Duration : 2h 14mn
Channel(s) : 6 channels
Sampling rate : 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossy
Title : Lossless
Language : English
Default : Yes
Forced : No

Issue 2: DVD menu for "the maiden heist" distorted, it looks like the menu is displayed full screen and also at 25% in the top left corner
-Works fine in SPMC 12.4.1
-Runs fine on my Asrock 330 with either frodo or Gotham beta 3
Pictures of the issue
http://s1223.photobucket.com/user/glengo...a.jpg.html
http://s1223.photobucket.com/user/glengo...6.jpg.html

Log contains playback of both movies
http://xbmclogs.com/show.php?id=165280
(This post was last modified: 2014-04-03 21:13 by kees667.)
find quote
kees667 Offline
Fan
Posts: 713
Joined: Oct 2004
Reputation: 6
Post: #2
Tickets raised:

Ticket #15098 (new Bugs) (Image issue)
Ticket #15099 (new Bugs) (DVD menu)
find quote
kees667 Offline
Fan
Posts: 713
Joined: Oct 2004
Reputation: 6
Post: #3
not sure if logs expire so copied the same log to a new log just in case
http://xbmclogs.com/show.php?id=180755

Update: checked both issues on beta4, still exist.
(This post was last modified: 2014-04-22 21:18 by kees667.)
find quote
Ned Scott Offline
Team-Kodi Wiki Guy
Posts: 21,155
Joined: Jan 2011
Reputation: 276
Location: Arizona, USA
Post: #4
Try two things, one try updating to the latest nightly build, which will be based on Beta 4. I think some stuff was touched on between beta 3 and 4 for mediacodec that might help you. If that doesn't work then try going into XBMC -> Settings -> Videos -> Acceleration -> and disable "MediaCodec", but leave "libstagefright" on.

You can make easy links to the XBMC wiki using double brackets around common XBMC words: [[debug log]] = debug log, [[Video library]] = Video library, [[SMB]] = SMB , [[userdata]] = userdata, etc
find quote
kees667 Offline
Fan
Posts: 713
Joined: Oct 2004
Reputation: 6
Post: #5
Thanks, sorry I didnt spot your reply earlier. I installed RC1 this week and the DVD menu issue is gone (issue 2). Issue 1 still occured. Will try your suggestion this weekend and update here.
find quote
kees667 Offline
Fan
Posts: 713
Joined: Oct 2004
Reputation: 6
Post: #6
Just tested, issue 1 still exists in RC1, also with Mediacodec disabled.
(This post was last modified: 2014-05-03 14:13 by kees667.)
find quote
tennisbgc Offline
Senior Member
Posts: 237
Joined: Feb 2010
Reputation: 1
Post: #7
(2014-05-03 10:02)kees667 Wrote:  Just tested, issue 1 still exists in RC1, also with Mediacodec disabled.
I've had this issue to, I even posted the issue here http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=177431&page=2 but haven't gotten a reply, If you mux the video to m2ts or iso it will play fine just not mkv and it only seems to happen with certain blurays.
find quote
tennisbgc Offline
Senior Member
Posts: 237
Joined: Feb 2010
Reputation: 1
Post: #8
just tried a remux of pacific rim and does the same thing, is anyone looking into this issue?
find quote
kees667 Offline
Fan
Posts: 713
Joined: Oct 2004
Reputation: 6
Post: #9
Just tested in 13.1 beta 1, issue still the same. Also tried with suggested mediacodec disabled, didnt help. If I can try anything please let me know. Could perhaps send a link to part of the file via PM.
find quote
kees667 Offline
Fan
Posts: 713
Joined: Oct 2004
Reputation: 6
Post: #10
Still here in 13.1 RC1.
find quote
kees667 Offline
Fan
Posts: 713
Joined: Oct 2004
Reputation: 6
Post: #11
Just installed 13.1 final, issue still here. Repasted the log to avoid it expiring, it is still the log from the RC but issue hasnt changed.

http://xbmclogs.com/show.php?id=219679
find quote