Change of audio, subtitles etc in video

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
phunqe Offline
Donor
Posts: 310
Joined: May 2004
Reputation: 0
Post: #1
Ok I am quite sure I'm missing something here, but how do I get the menu where I can choose audio track, subtitles, bookmarks and so on while playing a movie?

I am using a MCE remote and when using PMIII for example I just press MENU on the remote. I have tried every button on the remote but to no avail.

Thanks.
find quote
phunqe Offline
Donor
Posts: 310
Joined: May 2004
Reputation: 0
Post: #2
Errr, I just went back to PMIII to check and it doesn't work there either now. Seems it has to do with the latest SVN somehow (it worked before I compiled a new version today).
find quote
phunqe Offline
Donor
Posts: 310
Joined: May 2004
Reputation: 0
Post: #3
This is on Linux by the way.
find quote
jmarshall Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 26,230
Joined: Oct 2003
Reputation: 177
Post: #4
Check what's going on in LircMap.xml - the Menu map there seems wrong to me (as I understand it shouldn't it be <menu>menu</menu>, as you're mapping to xbox remote buttons?)

Cheers,
Jonathan

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.


[Image: badge.gif]
find quote
phunqe Offline
Donor
Posts: 310
Joined: May 2004
Reputation: 0
Post: #5
Yeah I did check it. It hasn't changed for 5 weeks in SVN however and the entries look alright to me (at least if I compare them to what worked before). Unfortunately I deleted the old installation, but I am pretty sure the Lircmap.xml hasn't changed (SVN says it's even 5 weeks old, the previous version I used was much newer than that).
find quote
phunqe Offline
Donor
Posts: 310
Joined: May 2004
Reputation: 0
Post: #6
Ok I found the issue. I have no idea why, but it must be LIRC itself that has been changed somehow (I updated Ubuntu with all the latest updates and I believe an update to LIRC was amongst the updates).

If I change

<menu>PreviousMenu</menu>

to

<menu>DVD</menu>

it works as before. I noticed the menu button was registering with name 'DVD' when using irw to check the remote commands.
find quote