Getting a eHome Infrared Transceiver to work on xp home for XBMC

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
Viper_Bravo Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #1
Hey all, as stated in the title i have a eHome Infrared Transceiver w/gateway MCE Remote that i can not get installed on XP Home for use with XBMC. When the PC detects the unit, the driver prompt pops up and i tell it to find the drivers online and it cant. I understand this is due to the fact my XP is a Home edition. I want to use home due to the fact it runs smoother than MCE. I also know the main drivers for it are in MCE rollup 1 and or 2, and with out MCE u cant normal get them. I just want to use the remote for XBMC any help will be eternally grateful!!

ViperEek

"In The End, There Can Be Only One!" Highlander
find quote
Viper_Bravo Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Post: #2
Hello, IF XBMC is supposed to be able to use a MCE remote how would you get it to work on a computer that isn't a MCE unit? People have to know some were!

Thanks, Viper

"In The End, There Can Be Only One!" Highlander
find quote
MDPauley Offline
Senior Member
Posts: 263
Joined: Mar 2004
Reputation: 0
Location: Centreville, Va
Post: #3
I used a little known site called google and found http://www.usbuirt.com/getstart.htm.
find quote
Viper_Bravo Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Smile  Thanks
Post: #4
MPauley73 Wrote:I used a little known site called google and found http://www.usbuirt.com/getstart.htm.

Well, i used the same little SITE and got garbage. But, Thank you for the link, I do appreciate it. Also, the Gate Way remote i have is nearly identical to the Xbox MCE remote, will i have to re map the functions? If so o well, but i nee to learn that now. LOL

"In The End, There Can Be Only One!" Highlander
find quote
Viper_Bravo Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Sad  No actualy that wasnt helpful!
Post: #5
MPauley73 Wrote:I used a little known site called google and found http://www.usbuirt.com/getstart.htm.

Well, the link would have been helpful if i didn't need to buy a $50 program just to make the receiver work. Come on people, this cant be an issue that no one has ever had, I just need to know how to get it to work. Thanks for any help.

"In The End, There Can Be Only One!" Highlander
find quote
Gamester17 Offline
Team-XBMC Forum Moderator
Posts: 10,523
Joined: Sep 2003
Reputation: 10
Location: Sweden
Post: #6
Try "IR Server Suit" and "EventGhost", browse and search this forum for more information about them, ...or google

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
Lament Configuration Offline
Junior Member
Posts: 26
Joined: Apr 2006
Reputation: 0
Post: #7
I Could be u have a Philips remote, the new edition is Vista only.
And unfortunately there is still now way to get it working on xp.
So check the remote, if u have an other device check the green button forum for replacement drivers or use HIP to control XBMC.
find quote
InDashMP3 Offline
Member
Posts: 55
Joined: Jul 2008
Reputation: 0
Post: #8
As Lament Configuration has stated, the Philips remote (newer VMC style), is not supported in XP. (At least no matter what I tried.). I even modified the inf in the driver to reflect the device/PID of my *USB device in device manager, but still no luck....
find quote
Viper_Bravo Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Big Grin  Programs are nice, but!!!!
Post: #9
Gamester17 Wrote:Try "IR Server Suit" and "EventGhost", browse and search this forum for more information about them, ...or google

I still need the pc to recognize the IR Receiver, IE Drivers. The remote and receiver are from a Gateway MCE 2005 setup, brother-in-laws that dosent use mce. On the bottom of the receiver is: SMK branding, as before getting the pc to recognize this unit in XP Home environment is becoming a pain in the A.....

Gamester17: Thanks for some attention, i will use the programs, when the pc detects the unit, we all know Devs are busy so thanks for the attention.

OoConfused

"In The End, There Can Be Only One!" Highlander
find quote
chadoe Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 628
Joined: Nov 2003
Reputation: 0
Location: Home
Post: #10
yeah XP Home doesn't have any drivers for MCE devices, try this: http://tech.nztechie.com/2008/03/media-c...r-for.html

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
InDashMP3 Offline
Member
Posts: 55
Joined: Jul 2008
Reputation: 0
Post: #11
Viper_Bravo,

I tried the process identifed in chadoe's post. Unfortunately for me, my device is VMC specific it seems. I am sure it would work if my receiver was from the XP MC days... Please let us know if it worked for you, and if so, any deviations from the original article that you took to get it to work.
find quote
Viper_Bravo Offline
Junior Member
Posts: 17
Joined: Aug 2008
Reputation: 0
Big Grin  Thank You Chadoe!!!!
Post: #12
chadoe Wrote:yeah XP Home doesn't have any drivers for MCE devices, try this: http://tech.nztechie.com/2008/03/media-c...r-for.html

Well, the driers installed and the pc now recognizes it. Off the back only the ok, <^> , down,clear and enter do anything with the remote. So, i now must start the quest to get eventghost or IR server working with it. thanks for the link.
Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin

"In The End, There Can Be Only One!" Highlander
find quote
The-Boxhead Offline
Donor
Posts: 958
Joined: May 2005
Reputation: 17
Location: Norway
Post: #13
if you enable debugmode in xbmc you can see in the logfile what
keys your remote are sending. but you might allready know this ? Wink
find quote
chadoe Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 628
Joined: Nov 2003
Reputation: 0
Location: Home
Post: #14
Viper_Bravo Wrote:Well, the driers installed and the pc now recognizes it. Off the back only the ok, <^> , down,clear and enter do anything with the remote. So, i now must start the quest to get eventghost or IR server working with it. thanks for the link.
Big GrinBig GrinBig GrinBig Grin
great, now do this: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=35910 and this:
http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=209765&postcount=6 and you should be all set.

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote