New ffmpeg libraries for those having problems since beta2 - please test

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
WiSo Offline
Team-Kodi Developer
Posts: 2,742
Joined: Oct 2003
Reputation: 0
Location: Germany
Exclamation  New ffmpeg libraries for those having problems since beta2 - please test
Post: #1
Hi,

I've uploaded ffmpeg libraries for those having video issues with XBMC since beta2: http://downloads.sourceforge.net/xbmc/ff...se_mirror=
Unzip and copy it to system/players/dvdplayer.

It's still multicore but I disabled RUNTIME_CPUDETECT which also caused trouble on Linux. Please test and report.

Thanks,
WiSo

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
xbs08 Offline
Posting Freak
Posts: 1,714
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Portugal
Post: #2
Well, i had certain artifacts, always in the same parts, in some TVShows and now there gone.
Thank U!

  • Intel NUC Kit DN2820FYKH
  • Crucial DDR3L SO-DIMM 4GB
  • SanDisk ReadyCache 32GB SSD
  • Microsoft MCE model 1039 RC6 remote
find quote
Hitcher Offline
Skilled Skinner
Posts: 10,748
Joined: Aug 2007
Reputation: 98
Location: Eastleigh, UK
Post: #3
Would I need to download this if I've just got the latest SVN?
find quote
tslayer Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 3,557
Joined: Oct 2003
Reputation: 12
Post: #4
Yes.

42.7% of all statistics are made up on the spot

Always read the XBMC online-manual, FAQ and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
kricker Offline
Team-XBMC QA Specialist
Posts: 3,450
Joined: Apr 2004
Reputation: 20
Location: Knoxville, TN
Post: #5
I was noticing some weird playback issues with beta 2 and this seemed to have fixed it. I was having slightly jerky and sometimes out of sync playback.

Specs are:
Athlon X2 3800+ CPU
Nvidia 6150 onbaord GPU

Read this before using these builds.
XBMC win32 SVN builds
Changelog
find quote
stokkes Offline
Member
Posts: 78
Joined: Feb 2004
Reputation: 0
Post: #6
Definitely fixed all my playback issues with Beta2.. I was very close to going back to Beta1 because of all the frustrations.
find quote
KidKiwi Offline
Posting Freak
Posts: 833
Joined: May 2007
Reputation: 0
Post: #7
Does this issue affect the xbox Beta2? (Seeing it's based on the linux branch). I haven't loaded it on to the xbox yet - not much point if it's broke Confused

ZOTAC IONITX-D-E Intel Atom N330 Dual Core 1.6 GHz NVIDIA ION with LIVE on SSD
find quote
xbs08 Offline
Posting Freak
Posts: 1,714
Joined: May 2008
Reputation: 7
Location: Portugal
Post: #8
Does this affects the subtitles?

I think the size of the subs changed.

Also, sometimes after a two line sub, it doesn't seem to remove the subs all at once, leaving the 2nd line a bit longer on screen (much less than a sec), even after showing the next one if it's a 1 line sub.

  • Intel NUC Kit DN2820FYKH
  • Crucial DDR3L SO-DIMM 4GB
  • SanDisk ReadyCache 32GB SSD
  • Microsoft MCE model 1039 RC6 remote
find quote
ashlar Offline
Donor
Posts: 2,114
Joined: Mar 2006
Reputation: 27
Post: #9
No solution for heavy judder playing back 24fps material at 48Hz (there should be none, it should be silk smooth, being a direct multiple of the frame rate).
find quote
alanshu Offline
Junior Member
Posts: 3
Joined: Jul 2008
Reputation: 0
Post: #10
Are these codec able to play real media ?
find quote
rsnjg Offline
Donor
Posts: 13
Joined: Mar 2008
Reputation: 0
Thumbs Up   
Post: #11
Just thought i would let you know that I thought i had found a bug in Beta 2, where "High Quality Software Scaling" was causing CPU usage to be higher (~50% on each core) than it should be on my E6300. Did not matter which type of scaling was used i.e. Bicubic etc.Confused

But having tried these new libraries CPU usage has returned to normal levels (0-4% for Bicubic,15% Lanczos,30-40% Sinc) during playback.

Thanks.Big Grin

Ps. Gained ~3fps since Beta 1 on the killa.sampla.x264.mkv file!
find quote
TechLife Offline
Donor
Posts: 576
Joined: Aug 2008
Reputation: 20
Location: Aurora, CO
Post: #12
I was experiencing a high level of tearing on horizontal pans (and some on vertical) while trying to watch HD avi content on Beta 2 (10-06-08) to the point of being almost unwatchable. This took care of the issue entirely. Thank you very much!! Big Grin
find quote
ajje Offline
Junior Member
Posts: 38
Joined: Nov 2007
Reputation: 0
Post: #13
Yes! I had really bad jerky video on Beta2 but this fixed it!
Geforce 6200 VGA to a LG plasma 1280x768@60Hz

Thank you! Big Grin
find quote
Jeroen Offline
Skilled Skinner
Posts: 2,498
Joined: Feb 2008
Reputation: 23
Location: The Netherlands
Post: #14
I had problems in Beta2 with a couple of tv show episodes. Symptoms were tearing and eventually audio/video going out of sync. Problems are gone with the new libraries Smile
find quote
Reginald Offline
Fan
Posts: 310
Joined: Oct 2007
Reputation: 1
Location: Michigan, USA
Post: #15
Same as most, I was having issues with certain shows but now it is all running perfectly. Thank you for the update!
find quote
Post Reply