[AppleTV] Crystal HD *ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/

  Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
babazoid Offline
Junior Member
Posts: 41
Joined: Oct 2003
Reputation: 0
Location: Toronto, Ontario
Post: #1
Hello all.

I got my Crystal HD the other day and installed it and had it up and running for a few hours. After a while the video playback became choppy, so I restarted and came back to it tonight to see what was up. I updated r27056 and now I can't get the HD recognized at all.

dmesg shows this during boot:

Code:
BroadcomCrystalHD::start
allocated 18 elem
Starting BCM70012 Device
clock is moving to 175 with n 35 with vco_mg 2
CStopping BCM70012 Device
BroadcomCrystalHD: Found HW and started driver SW.

Then when I load XBMC I see this:

Code:
Starting BCM70012 Device
clock is moving to 175 with n 35 with vco_mg 2
CInitializing Dio pool 10 1024 3058 0x1dbbf24
Firmware Downloaded Successfully
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:1799: Firmware command T/O
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:1810: FwCmd Failed.
fw cmd 73763001 failed
Closing user[0] handle
Deleting IOQs
Releasing RX Pkt pool
Released dio pool 10
Stopping BCM70012 Device

This seems like a new error to me. Any ideas?

Thanks
find quote
babazoid Offline
Junior Member
Posts: 41
Joined: Oct 2003
Reputation: 0
Location: Toronto, Ontario
Post: #2
Ok, I downgraded to r27038 and now I get this:

Code:
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:560: Find and Fetch Did not find req
list_index:0 rx[493] Y:ffffffff UV:ffffffff Int:ffffffff YDnSz:ffffffff UVDnSz:ffffffff
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_misc.c:615: Invalid arg!!
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:1336: Act-Q:PostIx:0 L0Sts:0 L1Sts:0 current L:0 tag:70029070 comp:ffffffff
list_index:1 rx[494] Y:ffffffff UV:ffffffff Int:ffffffff YDnSz:ffffffff UVDnSz:ffffffff
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_misc.c:615: Invalid arg!!
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:1336: Act-Q:PostIx:0 L0Sts:0 L1Sts:0 current L:1 tag:70029071 comp:ffffffff
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_misc.c:615: Invalid arg!!
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:560: Find and Fetch Did not find req
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_misc.c:615: Invalid arg!!
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:560: Find and Fetch Did not find req
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:592: Error on Tx-L0 ffffffff
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_misc.c:615: Invalid arg!!
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:560: Find and Fetch Did not find req
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:624: Error on Tx-L1 ffffffff
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_misc.c:615: Invalid arg!!
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:560: Find and Fetch Did not find req

Any chance this is just the SVN, or is my Crystal HD hosed?

Thanks
find quote
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,478
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #3
babazoid Wrote:Hello all.

I got my Crystal HD the other day and installed it and had it up and running for a few hours. After a while the video playback became choppy, so I restarted and came back to it tonight to see what was up. I updated r27056 and now I can't get the HD recognized at all.

dmesg shows this during boot:

Code:
BroadcomCrystalHD::start
allocated 18 elem
Starting BCM70012 Device
clock is moving to 175 with n 35 with vco_mg 2
CStopping BCM70012 Device
BroadcomCrystalHD: Found HW and started driver SW.

Then when I load XBMC I see this:

Code:
Starting BCM70012 Device
clock is moving to 175 with n 35 with vco_mg 2
CInitializing Dio pool 10 1024 3058 0x1dbbf24
Firmware Downloaded Successfully
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:1799: Firmware command T/O
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:1810: FwCmd Failed.
fw cmd 73763001 failed
Closing user[0] handle
Deleting IOQs
Releasing RX Pkt pool
Released dio pool 10
Stopping BCM70012 Device

This seems like a new error to me. Any ideas?

Thanks

I've seen reports from some users with this error. The firmware download is timing out. The result seems to be a defective card.


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find quote
babazoid Offline
Junior Member
Posts: 41
Joined: Oct 2003
Reputation: 0
Location: Toronto, Ontario
Post: #4
davilla Wrote:I've seen reports from some users with this error. The firmware download is timing out. The result seems to be a defective card.

Thanks for the quick response. I am going to try another card... hopefully the seller I got this from will exchange it.

It's strange that it worked for a while when I first installed it and then just crapped out. Sad

Oh well. Hopefully the next card works. I'm dying to get this up and running.
find quote
bluetang Offline
Junior Member
Posts: 10
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #5
Hi. I just got my card and it's giving me the same error Sad

When the apple tv first starts
dmesg | grep -i crystal
BroadcomCrystalHD::start
BroadcomCrystalHD: Found HW and started driver SW.
PCI sleep prevented by BroadcomCrystalHD (5)

What doesn't "PCI sleep prevented by BroadcomCrystalHD (5)" mean?

kextstat | grep crystalhd
78 0 0x302c0000 0xb000 0xa000 com.broadcom.crystalhd.driver (0.9.26) <5 4 3 2>


After I start XMBC
dmesg | grep -i crystal
BroadcomCrystalHD::start
BroadcomCrystalHD: Found HW and started driver SW.
PCI sleep prevented by BroadcomCrystalHD (5)
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:1799: Firmware command T/O
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:1810: FwCmd Failed.

If I look at the XMBC log.
kextstat | grep crystalhd
bash-2.05b# grep -i crystal /Users/frontrow/Library/Logs/xbmc.log
13:20:19 T:2684407808 M: 13053952 DEBUG: SECTION:LoadDLL(libcrystalhd.dylib)
13:20:19 T:2684407808 M: 12652544 DEBUG: Loading: libcrystalhd.dylib
13:20:31 T:51705856 M: 12001280 DEBUG: GetMovieId (/mnt/Scratch/Volumes/LACIE/LACIE_Movies/Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull.mp4), query = select idMovie from movie where idFile=76
13:20:50 T:2684407808 M: 37605376 ERROR: CrystalHD: device open failed
13:20:50 T:2684407808 M: 37642240 INFO: CrystalHD: broadcom crystal hd not found
13:21:20 T:2684407808 M: 10907648 DEBUG: SECTION:UnloadDelayed(DLL: libcrystalhd.dylib)
13:21:20 T:2684407808 M: 10907648 DEBUG: Unloading: libcrystalhd.dylib


I guess need to get a new one..
kevin
(This post was last modified: 2010-01-24 00:56 by bluetang.)
find quote
curlyjs Offline
Member
Posts: 88
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #6
Hi all,

just installed my crystal HD today. However I don't see the card in "Render method".

looking at the logs I get.

Code:
grep -i crystal /Users/frontrow/Library/Logs/xbmc.log
01:30:34 T:2684407808 M: 24059904   DEBUG: SECTION:LoadDLL(libcrystalhd.dylib)
01:30:34 T:2684407808 M: 24055808   DEBUG: Loading: libcrystalhd.dylib
01:30:34 T:2684407808 M: 23781376   ERROR: Unable to load libcrystalhd.dylib, reason: dlopen(libcrystalhd.dylib, 1): image not found
01:30:34 T:2684407808 M: 23764992   DEBUG: Dll libcrystalhd.dylib was not found in path
01:30:34 T:2684407808 M: 23764992    INFO: CrystalHD: broadcom crystal hd not found

running the latest and greatest, r27197. Did I miss something?

Thanks,
find quote
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,478
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #7
curlyjs Wrote:Hi all,

just installed my crystal HD today. However I don't see the card in "Render method".

looking at the logs I get.

Code:
grep -i crystal /Users/frontrow/Library/Logs/xbmc.log
01:30:34 T:2684407808 M: 24059904   DEBUG: SECTION:LoadDLL(libcrystalhd.dylib)
01:30:34 T:2684407808 M: 24055808   DEBUG: Loading: libcrystalhd.dylib
01:30:34 T:2684407808 M: 23781376   ERROR: Unable to load libcrystalhd.dylib, reason: dlopen(libcrystalhd.dylib, 1): image not found
01:30:34 T:2684407808 M: 23764992   DEBUG: Dll libcrystalhd.dylib was not found in path
01:30:34 T:2684407808 M: 23764992    INFO: CrystalHD: broadcom crystal hd not found

running the latest and greatest, r27197. Did I miss something?

Thanks,

libcrystalhd.dylib is not found.

should be /usr/lib/libcrystalhd.dylib with correct permissions too.


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find quote
coolspot18 Offline
Member
Posts: 52
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #8
I was having a similar issue... but turns out my setup was incorrect. Some of my config sets were incorrect causing the crystalhd not to load.

Perhaps others are having the same issue... Just be careful when editing your files.

05:12:23 T:2684407808 M: 50814976 DEBUG: SECTION:LoadDLL(libcrystalhd.dylib)
05:12:23 T:2684407808 M: 50819072 DEBUG: Loading: libcrystalhd.dylib
05:12:23 T:2684407808 M: 50810880 ERROR: CrystalHD: device open failed
05:12:23 T:2684407808 M: 50810880 INFO: CrystalHD: broadcom crystal hd not found
05:12:23 T:2684407808 M: 50810880 NOTICE: initialize done

Best instructions here: http://todayguesswhat.blogspot.com/2010/...le-tv.html
(This post was last modified: 2010-01-27 08:28 by coolspot18.)
find quote
bluetang Offline
Junior Member
Posts: 10
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #9
I'm still having the same issue. I'm pretty sure the rc.local loaded and the kext load and detected. Did you get the firmware issue initially?I'm trying to do final testing before returning it.

dmesg | grep -i crystal
BroadcomCrystalHD::start
BroadcomCrystalHD: Found HW and started driver SW.
PCI sleep prevented by BroadcomCrystalHD (5)
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:1799: Firmware command T/O
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:1810: FwCmd Failed.


coolspot18 Wrote:I was having a similar issue... but turns out my setup was incorrect. Some of my config sets were incorrect causing the crystalhd not to load.

Perhaps others are having the same issue... Just be careful when editing your files.

05:12:23 T:2684407808 M: 50814976 DEBUG: SECTION:LoadDLL(libcrystalhd.dylib)
05:12:23 T:2684407808 M: 50819072 DEBUG: Loading: libcrystalhd.dylib
05:12:23 T:2684407808 M: 50810880 ERROR: CrystalHD: device open failed
05:12:23 T:2684407808 M: 50810880 INFO: CrystalHD: broadcom crystal hd not found
05:12:23 T:2684407808 M: 50810880 NOTICE: initialize done

Best instructions here: http://todayguesswhat.blogspot.com/2010/...le-tv.html
find quote
curlyjs Offline
Member
Posts: 88
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #10
coolspot18 Wrote:Best instructions here: http://todayguesswhat.blogspot.com/2010/...le-tv.html

Re-did the instructions given and everything is working like a charm.

Thanks for the great work... and the support.
find quote
matthoffman Offline
Junior Member
Posts: 44
Joined: Sep 2008
Reputation: 0
Post: #11
For the firmware timeout issue I was having as the few people in this post have had. I finally got my replacement card from Logic Supply.

Well, good news right after I put the new card in and turned it on it came right to life with no issues at all. So far it does in fact seem that replacing the card with a new one (from Logic Supply not ebay this time) fixes firmware issue. Just letting everybody else with this problem know. Smile
find quote
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,478
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #12
If someone in the US is willing to part with one of these troublesome cards that are having problems downloading firmware, I'd be interested in taking a peek at it and try and see why they are failing. No promises as to a fix as the card might just be defective. PM me and I'll send mailing info.


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find quote
tjpeters Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Jan 2010
Reputation: 0
Post: #13
Just got my card in the mail and after installing it I appear to be having the exact same problem that this thread describes. I understand that it may just be defective card but if it is of any help let me know and I'll mail it to you.

Some details of what I did if it helps any follow.

This is after installing the drivers and rebooting.

-bash-2.05b$ sudo dmesg | grep -i crystal
Password:
BroadcomCrystalHD::start
BroadcomCrystalHD: Found HW and started driver SW.

Everything appears to be in order.

Start up XBMC and no Broadcom device listed.

-bash-2.05b$ grep -i crystal /Users/frontrow/Library/Logs/xbmc.log
21:19:56 T:2684407808 M: 15474688 DEBUG: SECTION:LoadDLL(libcrystalhd.dylib)
21:19:56 T:2684407808 M: 15450112 DEBUG: Loading: libcrystalhd.dylib
21:20:20 T:2684407808 M: 43876352 ERROR: CrystalHD: device open failed
21:20:20 T:2684407808 M: 43806720 INFO: CrystalHD: broadcom crystal hd not found

And....

bash-2.05b# dmesg | grep -i crystal
BroadcomCrystalHD::start
BroadcomCrystalHD: Found HW and started driver SW.
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:1799: Firmware command T/O
*ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:1810: FwCmd Failed.
find quote
davilla Offline
Retired-Team-XBMC Developer
Posts: 11,478
Joined: Feb 2008
Reputation: 64
Post: #14
tjpeters Wrote:Just got my card in the mail and after installing it I appear to be having the exact same problem that this thread describes. I understand that it may just be defective card but if it is of any help let me know and I'll mail it to you.

The dreaded ;

Quote:ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:1799: Firmware command T/O

message.

A user is already sending me a card that does this, then I can see if there is a real driver/lib issue or if the card is borked.


MediaInfo : http://mediainfo.sourceforge.net/
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
find quote
gen0 Offline
Junior Member
Posts: 29
Joined: Oct 2008
Reputation: 0
Post: #15
I got this error at first:

ERR*:/Users/davilla/Documents/crystalhd-for-osx/trunk/crystalhd/driver/darwin/crystalhd_hw.c:1799: Firmware command T/O

Then I re-ran through the instructions again here:
http://todayguesswhat.blogspot.com/2010/...le-tv.html

I didn't notice anything that I'd missed, but I rebooted and tried again anyway, and after that the card worked!

Fingers crossed it stays that way Smile
find quote
Post Reply