m2ts subtitles vanish too fast in XBMC 10.00

  Thread Rating:
  • 2 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Post Reply
wyvernshill Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Nov 2010
Reputation: 0
Sad  m2ts subtitles vanish too fast in XBMC 10.00
Post: #1
Lo everyone,

I've got a rather annoying problem.

I have a movie (japanese, 5 cm per second) in m2ts format with english subtitles in it, they are not forced on screen, i can activate/deactivate them.

In XBMC 9.11 the subtitles played flawlessly , correct timing, placing etc ...

In XBMC 10.00 (newest official release) the subtitles still do display but they dissapear after a split second, you can't even read the first letters ...

Is there a way i can solve this or am i the only one experiencing this ?

So ar that one movie seems the only one to have a problem, but its just strange that it worked correctly with the previous install of XBMC 9.11

Thanks.
find quote
marcselman Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Jan 2011
Reputation: 0
Question   
Post: #2
I noticed the exact same problem... Anyone?
find quote
Wingie Offline
Junior Member
Posts: 47
Joined: Dec 2009
Reputation: 0
Post: #3
One extra person also noticed this not only with final dharma but also with beta's. Currently using the subtitle addon to download an alternative subtitle.

Specs: asrok ion 330ht-bd with linux (openelec) and dharma final.
find quote
wyvernshill Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Nov 2010
Reputation: 0
Post: #4
recognition ! Big Grin

Well it seems there is a bug somewhere, pity i can't reproduce it with other movies. It's a sort of hit and miss.
find quote
CrystalP Offline
Team-XBMC Developer
Posts: 822
Joined: Apr 2010
Reputation: 18
Location: The Great North
Post: #5
Please post a debug log and a small sample file that shows the problem.

Always read the XBMC online-manual, FAQ, Wiki and search the forum before posting.
Do not e-mail XBMC-Team members directly asking for support. Read/follow the forum rules.
For troubleshooting and bug reporting please make sure you read this first.
find quote
dilbert2k Offline
Junior Member
Posts: 15
Joined: Jan 2009
Reputation: 0
Post: #6
I too am seeing this problem, although I have only seen it so far with Forced Subtitles - I reported this as a new thread, but it was merged into here: http://forum.xbmc.org/showthread.php?tid=34990&page=4

I will try to create a small enough sample file to post.

Cheers
D2K
find quote
Muskusrat Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Jan 2011
Reputation: 0
Post: #7
I have the same problem with all my m2ts movies (82 atm). Source of the movies are AVCHD files (blue ray images cropped to DVD9 format).

Problem started in the beta version, older version then that did display the subtitle correct, it just didnt remove the text when nothing was said.

Where can I find the debug thingy so I can post it here if needed. Can't make a small sample of the video though Sad
find quote
wyvernshill Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Nov 2010
Reputation: 0
Post: #8
yup got to figure out the log thingy as well. Have never used it, got to look it up on wiki i guess.
find quote
loyter Offline
Junior Member
Posts: 4
Joined: Jan 2011
Reputation: 0
Post: #9
It's only related to the default subs that are embedded in m2ts (blu-ray) files .. Is there any bugreport filed already ? It's rather anoying ..
find quote
marcselman Offline
Junior Member
Posts: 5
Joined: Jan 2011
Reputation: 0
Post: #10
I also would like to know if anyone has found a fix yet...
find quote
psybi Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Jan 2011
Reputation: 0
Post: #11
I'm having the same problem.. also with a blue-ray(i run the .bdmv file) /.m2ts files.
the subs show for 1/10th of a sec.
find quote
moosery Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #12
I see the same issue. The streams have the right indexing, so it seems to be an issue with 10.0.
find quote
WWWilco Offline
Member
Posts: 63
Joined: Nov 2009
Reputation: 0
Post: #13
Same, problem (edit: and using Linux not windows). Debug log here:

https://www.file1.info/zUvbU9s
(This post was last modified: 2011-02-13 15:15 by WWWilco.)
find quote
moosery Offline
Junior Member
Posts: 2
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #14
I figured it out. Its actually an issue with the subtitle rippers such as BDSup2sub etc. When they extract the subtitles, they create a following segment to "wipe" the data. The timings used in those "wipe" frames is incorrect. They actually put the time equal to or just greater than the next frame ... which gives it the effect of flashing. I authored my own extraction and no longer have the problem. It isn't XBMC after all in my opinion ... although they should have something that auto plays forced subs keeping us from having to do this after all.
find quote
jack.zero Offline
Junior Member
Posts: 1
Joined: Feb 2011
Reputation: 0
Post: #15
moosery Wrote:I figured it out. Its actually an issue with the subtitle rippers such as BDSup2sub etc. When they extract the subtitles, they create a following segment to "wipe" the data. The timings used in those "wipe" frames is incorrect. They actually put the time equal to or just greater than the next frame ... which gives it the effect of flashing. I authored my own extraction and no longer have the problem. It isn't XBMC after all in my opinion ... although they should have something that auto plays forced subs keeping us from having to do this after all.

This doensn't seem to be the only issue. I have the same problem with 'stock' subtitles straight out of tsMuxer.
The strange thing is that the subtitles of some files work like a charm while the ones of others vanish. I have even found an file where some of the shorter subtitles work while the longer ones vanish.
And I couldn't find any difference while comparing working and vanishing .sup-Files is BDSup2sub.

However, my problem seems to be a Windows-only problem. I'm having the problems on both of my Win7 systems (running 10.0 final) while the system running XBMC-Live (still Beta 3) shows all subtitles flawlessly.
I will upgrade the XBMC-Live to the final release in the next few days to see if it really is a Windows issue or a post-beta-3 issue.
find quote
Post Reply